Etiopien - dronningen af Sabas rige, folk og natur

DOF Østjylland, i samarbejde med ØBF, Aarhus Kommune
TORSDAG 24. SEPTEMBER 2020
 KL. 19:30
 Foredrag/møder

Under to rejser til Etiopien besøgte Karen Hauge Mikkelsen og Jørgen Mørup Jørgensen væsentlige dele af landet. Den første rejse, i 2016, med rejseselskab, begyndte i Axum i den nordlige del af landet, og stedet her oser af ortodoks kristen etiopisk  kultur. Ruinerne af dronningen af Saba's palads, og høje monumentale steler udhugget i et stykke klippe. Senere besøgtes Lalibela med kirker udhugget i bløde klipper. I den sydlige del af landet så vi flere forskellige etniske stammer, oplevede en spændende manddoms-prøve og så mange fugle. 

Den anden rejse i 2019 var skæddersyet til naturområderne ved søerne i Rift Valley systemet, bl.a. med mange nordiske vadefugle som vintergæster, og Simien bjergene i Afrikas tag, med legendariske Gelada bavianer, endemiske stenbukke og andet spændende dyreliv.

Under rejserne var der rig lejlighed til at se hvordan man driver landbrug i dette store land. 

TILMELDING 

Grundet situationen med Corona virus er der begrænsning på deltagerantallet således at maksimalt deltagerantal er 25. Vi må derfor bede om tilmelding til Ole Jensen på ofj(a)ofj.dk, eller pr. SMS til 2329 0118. Husk at oplyse navn og evt. antal deltagere. 

Bemærk at denne begrænsning kan ændre sig i begge retninger afhængig af situationens udvikling, så følg med her på siden!TURLEDER Jørgen Mørup Jørgensen, ()

KONTAKT Ole Jensen, 23290118 (ofj(a)ofj.dk)

MØDESTED 

Naturhistorisk Museum, Ole Worms Allé 140, 8000 Aarhus C., indgang 140, Bio-X Natur lokaletGPS 56.1671, 10.2023
SE STORT KORT