Aften ved Sneum Digesø

DOF Sydvestjylland, Esbjerg Kommune
ONSDAG 8. AUGUST 2018
 KL. 19:00 - 21:00
 Fugletur/Turrapport/Begyndertur/Offentlig tur

Mød et par erfarne ornitologer, se på fuglene og få en fuglesnak.
Sneum Digesø er nok det sted i Sydvestjylland, hvor man kan se flest forskellige fugle koncentreret på et ret lilleområde.

Ornitologerne er på stedet fra kl. 19 til 21. Kom når det passer dig - og husk termokaffen.

ALLE ER VELKOMNE - også ikke-medlemmer.

TILMELDING 

Ingen tilmeldingTURLEDER Sven Bødker, 4062 1370 (99procentabe@gmail.com) og Jens Ole Byskov, ()

KONTAKT Sven Bødker, 4062 1370 (99procentabe@gmail.com)

MØDESTED 

P-pladsen ved Sneum Digesø. Sneum Slusevej, 6731 TjæreborgGPS 55.434, 8.60723
SE STORT KORT

TURRAPPORT

For anden gang i år har DOF Sydvestjylland afholdt aftentur til Sneum Digesø. Trods store, tunge skyer og indimellem let støvregn blev det en succes med pragtfuldt, lunt sommervejr og 20 deltagere. Sågar et par fra Holland og fra Espergærde havde fundet vej til en af vadehavets perler denne aften. Vi var især også glade for, at flere nye medlemmer af vores lokale DOF afdeling deltog i arrangementet.
Mange af deltagerne havde valgt at tage kage med til uddeling, så borde-bænkesættet på p-pladsen mindede om et Sønderjysk kagebord, og snakken gik så livligt, at vi indimellem næsten glemte at “kigge på fugle”.

Nu behøver snak jo ikke nødvendigvis at være tom snak og dermed ude af fugle-focus. Af flere af de lokale blev jeg gjort opmærksom på, at der jævnligt ses 1-3 Havørne på forlandet ved Sneum. To adulte og en ung. Det får mig til at stille spørgsmålet: er der et ynglende par Havørne i nærheden af Sneum sluse? Hvis nogen kender til det, er de velkommen til at kontakte mig på mail: missmollie100@gmail.com

Fra p-pladsen ved søen så vi Lille og Stor Præstekrave, Temmincksryle, Almindelig Ryle, Brushane, Dobbeltbekkasin, Svaleklire, Tinksmed, Mudderklire, Knopsvane, Gravand, Pibeand, Spidsand og Gråand. I løbet af aftenen fløj ca 50 Skestorke enkeltvis og i små flokke hen over søen og kaffebordet.

En Havørn sad på forlandet og baksede med en lang, ålelignende genstand sammen med  ca 2.000 Gravænder, Fiskehejrer, Skarver, Småspover og forskellige mågearter. 

Udover DOF`ere var også Ribe Fotoklub repræsenteret ved Sneum. De tog sig godt ud i solnedgangen over havnens og Vestkrafts skorstene i Esbjerg.

Tekst og fotos: Karin Gustausen