Nyhedsoversigt

         


Redetræ med havørneunger fældet

mandag 19. juli 2021
Sommerskovning i plantage har kostet to ørneunger livet. Sagen er meldt til politiet og Miljøstyrelsen.

Halvblind havørn har udsigt til et kort og dårligt liv

tirsdag 6. juli 2021
Den overlevende ørneunge fra ØrneTV var knap 83 dage gammel, da den mandag fløj af reden. Med sig har den så at sige en blind passager. Den har nemlig en sygdom i sit venstre øje, som sandsynligvis vil gøre den uegnet som en effektiv jæger.

EU vil have natur til vores børn og børnebørn

fredag 11. juni 2021
En tredjedel af naturen i EU skal beskyttes. Det mål er nu endeligt godkendt i parlamentet, og det er en vigtig sejr i kampen mod biodiversitetskrisen, mener DOF BirdLife.

Naturstyrelsen ophæver beskyttelsen af sjælden ynglefugl i Gribskov

onsdag 19. maj 2021
Naturstyrelsen trumfer sin egen lokalenhed i Nordsjælland og dropper afspærringen omkring fiskeørnereden i Gribskov. DOF Birdlife er helt uforstående overfor beslutningen, hvor Naturstyrelsen svigter sit ansvar for at beskytte en af landets mest sjældne og sky ynglefugle.

Kronik: Vi bestemmer selv om naturen skal trives  

fredag 14. maj 2021
Danmarks fuglebestande har været gennem voldsomme op- og nedture i de sidste to århundreder. Og det vil sikkert overraske mange, at der på trods af en nedgang på 4-5 mio. fugle det sidste halve århundrede er flere både fuglearter og -individer i dag end for 200 år siden. Disse forandringer er langt overvejende et resultat af vi menneskers holdninger til og udnyttelse af naturen, fremgår det af en ny bog.  

Ny politisag: To rørhøge er fundet døde  

torsdag 6. maj 2021
En lokal ornitolog har fundet to døde rørhøge ved Horsens Fjord. Tegnene på giftdrab er overvældende. Politiet er gået ind i sagen, og rovfuglene er sendt til undersøgelse.  

'Spejdelejr’ på toppen af Danmark: Folk til festival med fugle i det fri

onsdag 5. maj 2021
Der vil blive spejdet efter trækfugle i alle verdenshjørner, når Skagen Fuglefestival efter et års coronapause på ny får luft under vingerne fra torsdag 6. maj til og med søndag. Dagsordenen står på forårstræk og fællesskab for folk med hang til æstetik og vilde fugle.

Ørneunge død for rullende kamera i ØrneTV

torsdag 29. april 2021
Den ene af de to ørneunger i ØrneTV er kommet af dage. Dødsårsagen er ukendt, men dødsfaldet giver ny viden om ørneungernes udfordrende begyndelse på livet i toppen af et træ.

Ungerne er udklækket: Følg opvæksten i ØrneTV  

fredag 16. april 2021
Der er kommet liv i reden i ØrneTV. Nu bliver det interessant at se, hvordan havørneungerne klarer at få indtaget føde og møde de udfordringer, som virkeligheden byder på.

Ederfugle til tælling: Østersøens bestand af ederfugle er halveret

tirsdag 30. marts 2021
En vinterbestand på cirka 1.000.000 edderfugle er i løbet af tre årtier reduceret til rundt regnet 500.000 individer. Tilbagegangen for Østersøområdets ederfugle er markant for hunnerne, der i disse uger registreres særligt nøje, når de i hurtig flugt trækker forbi Hyllekrog på Lolland og Gedser på Falster.

1  |  2  |  3  |  ...  |  42     NÆSTE