Børnebøger giver støtte til sløruglerne

torsdag 17. november 2011 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Dansk Ornitologisk Forenings Projekt Slørugle har fået en økonomisk håndsrækning fra Den Gamle Skole på Fyn. Pengene kommer fra salget af børnebogen ”Naturglæde for børn med Johannes Larsen”. Den berømte fuglemaler havde sløruglen som en af sine favoritter i den danske fuglefauna
Jan Skriver
Der vankede både moralsk og økonomisk opbakning til den trængte danske bestand af slørugler, da Dansk Ornitologisk Forenings Projekt Slørugle i denne uge modtog en check på godt 4.000 kroner med venlig hilsen fra Den Gamle Skole i Faaborg.
DOF’s leder af Projekt Slørugle, Klaus Dichmann, og foreningens fynske sløruglekoordinator Keld Meiling modtog checken.

Den Gamle Skole og dens grundlægger Laura Ricks har valgt at give 10 kroner til sløruglens fremme for hver solgt eksemplar af bogen ”Naturglæde for børn med Johannes Larsen”, som er udgivet i et samarbejde med Johannes Larsen Museet i Kerteminde.

Mange synes, at den gyldne ugle med det hjerteformede ansigtsslør er en af de allersmukkeste ugler, og den fynske fuglekunstner fandt den så fascinerende, at den var en af hans absolutte yndlinge i Danmarks fugleverden.

- Det er altid dejligt at få opbakning til vores slørugler, som i denne tid bestandsmæssigt er nede i en bølgedal efter to meget hårde og lange vintre, der har sultet en stor del af uglerne ihjel, fordi de ikke kunne nå musene under sneen.

Det er dog kun mildere vintre, der for alvor kan skaffe bestanden markant fremgang på ny, siger Klaus Dichmann, der lover, at støttekronerne fra den fynske børnebog vil nyde fremme på Fyn, hvor der formentlig kun yngler 1-2 par slørugler.

Efter to snerige og frosthårde vintre er en bestand på flere end 500 danske ynglepar formentlig blevet til en landsbestand på under 50 par.

- Landet over sidder der primært i landbrugsbygninger flere end 1.000 redekasser til slørugler, så det er ikke boligmangel, der er hovedproblemet for uglerne. Det er og bliver vintrene, som afgør bestandens størrelse, Klaus Dichmann.

Yderligere oplysninger:

Dansk Ornitologisk Forening (DOF).
Tlf. 33 28 38 00.

Leder af DOF’s Projekt Slørugle
Klaus Dichmann,
Hyldehegnet 27,
6400 Sønderborg.
Tlf. 74 42 05 52.

Læs mere om sløruglen på Klaus Dichmanns hjemmeside:

www.tytoalba.dk