Danmark møder Sverige i en fuglelandskamp

tirsdag 31. august 2010 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
De danske rødhalse møder lørdag aften de svenske blåmejser i en dyst, hvor det handler om at score flest point i viden om fuglene i det fri. Det sker under Falsterbo Bird Show i Skåne. Danskerne er på forhånd betænkelige, fordi svenskerne laver reglerne for kampen, oplyser DOF
Jan Skriver
Næbbede bemærkninger vil falde i god jord, men det vil være ugleset, hvis der ryger for mange finker af panden, når Danmark og Sverige lørdag aften mødes i en verbal landskamp på fugleviden.

Dysten foregår på skånsk muld lige under en himmel, der på sine bedste dage er scene for toppen af fugletrækkets superliga i Nordeuropa, nemlig det berømte træksted Falsterbo på sydspidsen af broderlandet.

- Jeg tror, vi har en god chance, for i Danmark har vi tradition for at quizze i tide og utide, så vi er vant til at svare på mange spørgsmål, også de uventede. Men jeg er betænkelig ved, at svenskerne står bag reglerne i landskampen, siger Rasmus Strack, der er anfører for det danske feltornitologiske landshold, som også tæller Andreas Bruun Kristensen og Tim Hesselballe Hansen fra Fyn.

Landskampen mellem Dansk Ornitologisk Forening (DOF) og Sveriges Ornitologiska Förening (SOF) er et led i programmet for Falsterbo Bird Show, der i år finder sted for første gang og er en videreudvikling af den internationalt kendte årlige begivenhed Bivråkens Dag (Hvepsevågens Dag).

Arenaen for den ornitologiske dyst mellem de rødhvide og de blågule er henlagt til et øltelt i Skanør, hvor landsholdsfuglekiggerne for eksempel vil komme til at gætte spøjse fuglelyde og sætte artsnavne på fuglefotos og måske drible af sted med en forklaring på adfærden blandt spillende fugle som urkokke og tredækkere.

Landskampen styres ligesom i international håndbold af to dommere. Retfærdigvis er der udpeget en fra hver side af sundet. Erik Hirschfeld er den svenske mand i kragesort, mens den danske mand med fuglefløjten er Klaus Malling Olsen.

De to landshold har på forhånd fået at vide, at der er frit slag for at medbringe et publikum lige så talstærkt som sort sol.

Yderligere oplysninger:

Rasmus Strack, Dansk Ornitologisk Forening (DOF) .
Tlf. 23 37 39 68 (bedst efter kl. 15)
email: malerfirmaetrs@sol.dk