Trækfuglenes Dag: Nyd fuglesangen så længe det varer

tirsdag 12. maj 2009 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Omkring en fjerdedel af de danske sangfugle overvintrer i Afrika, men hvert år vender færre tilbage til ynglepladserne i Danmark. På Trækfuglenes Dag d. 17. maj inviterer Dansk Ornitologisk Forening (DOF) alle naturelskere ud at nyde trækfuglene og de andre sangere, mens de endnu er her.
Søndag d.17. maj afholder Dansk Ornitologisk Forening (DOF) Fuglenes Dag, som i år har fokus på trækfuglene. Dansk Ornitologisk Forening har denne dag arrangementer i det meste af landet, og DOF’s kompetente turledere står klar til at tage imod og tage alle med på fugletur. De vil fortælle om de mange sangfugle og andre fugle, der nu er vendt tilbage fra deres vinterkvarterer sydpå for at yngle i Danmark. Trækfuglenes Dag er en enestående mulighed for at lære mere om de trækkende danske sangfugle. Det er i år 25. gang DOF holder Fuglenes Dag, og arrangementet er som sædvanligt åbent for alle.

Om lidt bli’r her stille
DOF’s registreringer af fuglenes viser, at der er en markant tilbagegang for de fleste af de danske arter, der trækker til Afrika. Det er helt almindelige, kendte arter som nattergal, digesvale, løvsanger, bynkefugle og broget fluesnapper. Nogle af disse arter går tilbage med mere end 5% om året. Allerede nu er der 30% færre afrikatrækkende sangfugle end for 30 år siden.

DOF har indledt et samarbejde med Ghana Wildlife Society i Vestafrika for at opklare, hvor trækfuglene bliver af og hvad vi kan gøre for at få dem tilbage. Samarbejdet skal bl.a. føre til systematiske tællinger og ringmærkninger af trækfuglene i deres vinterkvarterer i Ghana samt bedre uddannelse af ghanesiske ornitologer og naturforvaltere.

Se listen over alle arrangementer på Trækfuglenes Dag her

Yderligere oplysninger: Martin Holm, tlf. 33 28 38 19.

Foto må benyttes frit mod kredittering således: Foto: John Larsen, DOF