Grågæs skudt fra bil nær fuglereservat

torsdag 25. januar 2007 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Biolog har politianmeldt illegal gåsejagt, der fandt sted fra en bil på en trafikeret vej nær et af Danmarks vigtigste fuglereservater
Jan Skriver
Bilen kørte ind og holdt stille i rabatten ved den stærkt trafikerede landevej, og der lød tre skud, hvorpå en flok grågæs flygtede.

Mindst en skudt gås blev smidt ind i bilen, hvorefter krybskytterne i hast kørte fra stedet.
Sådan var det hurtige hændelsesforløb, da biolog Poul Hald-Mortensen, der arbejder for de naturbevarende Aage V. Jensens Fonde, registrerede ulovlig gåsejagt på Holmkær Tange, et naboareal til Bygholm Vejle, som er et af Danmarks rigeste områder for vandfugle.

Landets største bestand på flere end 1.400 par grågæs yngler i Vejlerne, der denne vinter har huset særligt mange overvintrende gæs.

Biologen nåede at aflæse bilens nummer, og han anmeldte straks episoden til politiet.
Det viste sig, at krybskytterne kørte i en bil, der var leaset i København.

- Indicierne peger unægteligt i retning af, at folk langvejs fra kommer til Vejlerne for at jage de gæs, som er blevet meget tillidsfulde på grund af freden i reservatet, og som mange mennesker glæder sig over, fordi de på offentlig vej kan komme særdeles tæt på dem, siger Poul Hald-Mortensen.

- Krybskytteriet repræsenterer ikke alene to overtrædelser af jagtloven, fordi der blev skudt fra bilen, og fordi jagten fandt sted på en anden mands terræn. Men det er også udtryk for en meget ringe naturmoral, der peger i retning af storbyfolk, som tror, de kan tillade sig hvad som helst i det vestlige Jylland, siger biologen.

Den ulovlige gåsejagt, der fandt sted fra en sølvgrå personbil, skete ved højlys dag. "Jægerne" havde hund med i bilen, som de skød fra.

Poul Hald-Mortensen tør ikke sige, hvor omfattende problemet med jagt fra bil på de talrige og tillidsfulde grågæs er i reservatets nabolag. Men noget tyder på, at det finder sted i ny og næ.

- Det mest ærgerlige ved disse ulovligheder er, at de gør fuglene sky, og dermed ødelægger andres turisters oplevelser af tillidsfulde gæs i en uforstyrret natur, siger biologen.