Kom til Hvepsevågens Dag

tirsdag 22. august 2006 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Hvepsevågens træk over Danmark i august er en kort, men intens oplevelse. Et samlingspunkt for disse store rovfugle er den sydligste spids af Lolland. Dansk Ornitologisk Forening inviterer alle interesserede til at følge trækket sammen med erfarne ornitologer på Hvepsevågens Dag søndag d. 27. august.
Tine Stampe
På få dage trækker hvepsevågerne fra hele Skandinavien ned over Danmark på vej mod deres overvintringsområder i det centrale Afrika. På vejen samles de i kæmpe flokke og følger kystlinierne inden de i samlet flok trækker ud over havet. Her kan man være heldig og se over tusind hvepsevåger trække forbi i løbet af nogle få fantastiske timer.

Hvepsevågen kan være svær at kende fra en musvåge, så det er en stor fordel at opleve trækket med en erfaren ornitolog. Den typiske hvepsevåge kan kendes på de tydelige striber på vinger og hale. Halen er også længere og mere rund end musvågens og vingeslagene er langsommere og mere elastisk i modsætning til musvågens, der er hurtige og stive.

Søndag d. 27. august kl. 9 samles fuglekiggere fra Dansk Ornitologisk Forening og Fugleværnsfonden ved Brunddragene ved foden af Hyllekrog på Lollands sydspids. Her vil de spejde efter hvepsevåger og andre rovfugle fra toppen af klitterne og der vil være rig mulighed for alle interesserede til at stille spørgsmål og lære mere om de trækfugle, der i denne tid passerer det sydlige Danmark.

Samme dag afholdes Hvepsevågens Dag ved Falsterbo i Sverige, og der vil være telefonisk kontakt mellem fuglekiggerne begge steder, så trækkets udvikling kan følges.

Fler oplysninger kan fås hos naturvejleder Allan Gudio Nielsen, tlf. 20 89 09 09.

Læs mere om hvepsevågen.

Besøg Hyllekrog.