Fugletårne i kappestrid

torsdag 10. august 2006 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Søndag d. 20. august deltager fuglekiggere over hele landet i en venskabelig national kappestrid om at have øje for fugle. Fordelt i 15 fugletårne vil de fra kl. 5 til 14 konkurrere med hinanden om, hvem der ser flest fugle fra deres lokale fugletårn, oplyser DOF.
Tine Stampe
Søndag d. 20. august deltager fuglekiggere over hele landet i en venskabelig national kappestrid om at have øje for fugle. Fordelt i 15 fugletårne vil de fra kl. 5 til 14 konkurrere med hinanden om, hvem der ser flest fugle fra deres lokale fugletårn.

Fra kl. 5 om morgenen er alle velkomne i deres lokale fugletårn, hvor deltagerne vil fortælle om tårnet og fuglene, samtidig med at de holder skarpt øje med alt, hvad der rører sig uden for. Det gælder om at se flest forskellige fuglearter inden for de 9 timer, konkurrencen varer. Kl. 14 er konkurrencen forbi og resultaterne indtelefoneres til arrangørerne. Kl. 15 vil resultatet være kendt og fuglekiggerne kan få fri efter en lang og hyggelig dag.

Konkurrencen er arrangeret af Dansk Ornitologisk Forening og ideen kommer fra Finland, hvor BirdLife Finland i 13 år har afholdt Tårnenes Dag. Her deltager over 1000 mennesker fordelt på 252 tårne og der er tradition for masser af hygge og sjove oplevelser. I Danmark er 15 tårne tilmeldt, fordelt over hele landet, og der vil sikkert hele dagen være en heftig kommunikation imellem tårnene efterhånden som fuglene indfinder sig.

Dansk Ornitlogisk Forening (DOF) fejrer i år 100 års jubilæum. Siden 1906 har DOF arbejdet for beskyttelse af naturen og fuglene og for at udbrede kendskabet og glæden ved fuglene.

Her er en foreløbig liste over tilmeldte tårne, listen opdateres løbende:

Klydesøreservatet, Vestamager
Kalløgrå
Fyrbakken, knudshoved
Fredsmaj, Sønderskoven på Sydals
Toftesø i Lille Vildmose
Bøtø, (det store tårn)
Hovvig
Vorup Enge/Engsø,Randers-Århus
Ølsemagle Revle (tårnet ved p-pladsen)
Tårnet på Stevns (Mandehoved)
Hirtshals Fyr.
Kraptårnet i Vejlerne
Barup sø, Nordfalster
Tårnet i Smørmosen, Herlev
Hestholm Sø, Skjern Enge
Gundsømagle Sø - Østtårnet og Vesttårnet
Vaserne - hvor Engstien mødes med Furesøen
Ravnstrup Sø
Tårnet ved Nyord Enge
Sminge Sø, GjernFlere oplysninger hos Rasmus Strack, tlf. 21 47 23 63, strack@webspeed.dk