Uheldig ugle fanget i pigtråd

onsdag 22. september 2004 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Ornitolog fandt en mosehornugle, der sad fast i pigtråd på "Stubben" i Nordhavnen i København. Nu er uglen indlagt på en vildtplejestation
Jan Skriver
Det så drabeligt og i allerhøjeste grad indviklet ud, da ornitologen Mikkel Høegh Post fandt en mosehornugle på "Stubben", den nordøstligste del af Nordhavnen i København.

Nogle af uglens svingfjer var viklet fast i lumsk pigtråd, og fuglen blødte fra et sår i sin ene vinge.

- Uglen var ikke særligt aggressiv, da jeg befriede den. Den hvæsede en smule og klaprede med næbbet, men ellers var den rolig. Men jeg skal love for at dens ene vinge lignede en klump ubrugelig fjer, fortæller Mikkel Høegh Post.

Ornitologen vurderede, at uglen måtte i pleje, hvis den skulle have en chance for at overleve. Og så blev den indlagt på Nærum Vildtplejestation, som John Hørdum og Fie Bjørnskov driver for Dyrenes Beskyttelse.

Her har mosehornuglen det så fint, at den ventes udskrevet i løbet af få dage.

- Da jeg fik uglen ind, rensede jeg straks såret i dens ene vinge og smurte penicillin-salve på. For en sikkerheds skyld blev uglen røntgen-fotograferet hos en dyrlæge. Der var ikke noget brud i vingen, så derfor kan jeg godt love, at fuglen vil klare sig, siger John Hørdum.

Appetitten fejlede heller ikke noget. Uglen, der har fået en ene-voliere stillet til rådighed, åd tre mus i løbet af sin første dag som patient. Og dagsrationen er nu sat op til fem mus, både af den hvide og den grå slags.

- Jeg vil tro, at mosehornuglen er klar til at få friheden tilbage i løbet af en uges tid. Som altid, når vi modtager vilde dyr og fugle, handler det om at give dem en lille hjælpende hånd. Vi skal ikke have dem længere end allerhøjst nødvendigt, siger John Hørdum.

Mens uglen snart er klar til at lægge episoden med pigtråden på havneterrænet bag sig, overvejer Mikkel Høegh Post at finde ud, om tråden i området kan fjernes.

- Pigtråden har ingen funktion det pågældende sted på "Stubben". Da det udgør en risiko for fugle og dyr, bør det væk, siger ornitologen.