Trækfugle og fuglekiggere trodsede regn og rusk

mandag 3. oktober 2022
10.842 trækfugle flød forbi på luftstrømmene ved Skagen og Gedser, da der lørdag var inviteret til EuroBirdwatch.
af Anton Gundersen Lihn

EBW Gedser 202220221001589 Ved Gedser Fuglestation var der livlig trafik ved teleskoperne, hvor deltagerne blandt andet kunne se de mange ederfugle, der passerede fuglestationen i løbet af formiddagen. Foto: Ole Friis Larsen.

Der var hverken mangel på fugle eller besøgende, da den 30. udgave af EuroBirdwatch stillede skarpt på trækfuglene lørdag den 1. oktober.

75 nysgerrige trodsede regn og blæst for at besøge DOF's to fuglestationer i Gedser og Skagen og være med til at kigge på trækfuglene, der heller ikke holdt sig tilbage på grund af vejret.

Det blev en spændende dag med trækfugle, ringmærkning og fuglefællesskab til et af Europas største fuglekiggerevents.

I løbet af arrangementernes tre timer passerede 10.842 fugle forbi de besøgende og frivilliges opvakte øjne på Danmarks nordligste og sydligste spidser.

Højdespringerne var 3.883 ederfugle, 3.660 bogfinker/kvækerfinker og 1039 sortænder.

I den lidt særlige afdeling fik Gedser Fuglestation også besøg af  92 splitterner og 11 dværgfalke, mens de besøgende ved Skagen Fuglestation blandt andet kunne nyde synet af 56 snespurve og en tejst.

Årets EuroBirdwatch bød I år på sammenlagt 753 arrangementer fordelt på 32 deltagende europæiske lande.

19.148 deltagere kiggede med og indrapporterede i alt 4,6 millioner fugle i løbet af weekendens arrangementer.

Vil du også gerne se på fugle? Tag et kig på nogle af DOF's mange fugleture eller tag på din egen tur til et af de mange gode fuglesteder i Danmark.