Udstilling: DOF Birdlifes internationale naturbeskyttelse indtager ZOO

søndag 19. juni 2022 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
’Folkeskovene’ fra DOF Birdlifes internationale naturbeskyttelse er stillet til skue i ZOO i København. Gennem 17 billeder fra naturfotograf Kurt Rodahl Hoppe viser DOF BirdLife indtryk og stemninger fra foreningens internationale program for skovbevarelse og samarbejde i Kenya, Uganda og Nepal.
af Anton Gundersen Lihn

Forside udstillingFoto: Anton Gundersen Lihn

De tropiske skove, verdens absolutte hotspots for biodiversitet, er pressede. Men de kan beskyttes, hvis lokalbefolkningen selv har ansvaret for deres skove og lever i bæredygtig balance med naturens ressourcer.

Siden 2014 har DOF BirdLife arbejdet sammen med lokale partnere om bæredygtig skovbevarelse og -forvaltning i Kenya, Uganda og Nepal. Det internationale program er i forbindelse med udstillingen oversat til ’Folkeskove’.

Som et led i det internationale program har naturfotografen Kurt Rodahl Hoppe fotograferet områderne og samarbejdet om folkeskovene.

Udstilling1Foto: Anton Gundersen Lihn

- Vi er meget stolte af vores folkeskove og samarbejde med vores lokale partnere i Uganda, Kenya og Nepal, som vi nu kan vise frem gennem Kurts billeder. Vores program forbedrer levevilkårene for de lokale og er samtidig med til at bevare de unikke skove, som både lokalbefolkning, fugle, dyr og insekter er fuldstændigt afhængige af, siger biolog og programkoordinator for DOF BirdLife’s internationale projekter, Thomas Lehmberg.

17 af fotografierne fra projektlandene er særligt udvalgt og udstillet i ZOO i København. Chefzoolog og ansvarlig for ZOO’s arbejde med naturbevarelse, Mikkel Stelvig, mener at udstillingen passer rigtig godt ind i ZOO.

- Zoologisk Haves overordnede formål er at lave naturbevarelse og være med til at redde verden. Når DOF kommer med næsten samme formål og gerne vil have det samme budskab ud, så synes jeg, at det er et oplagt sted at lave et samarbejde. Vi har en platform og DOF kommer med nogle gode projekter og nogle rigtig gode budskaber. At gå til folkeskovene med bæredygtighed, synes vi, er den rigtige måde at forsøge at bevare verden på. Og det vil vi rigtig gerne støtte op om, siger han.

Udstilling2Foto: Anton Gundersen Lihn

Folkeskovene, DOF BirdLifes skovforvaltningsprogram, er støttet af CISU og sikrer skov- og biodiversitetsbevarelse gennem bæredygtig lokal udnyttelse af skovene i nogle af de mest artsrige skovområder på kloden.

Det sker i samarbejde mellem lokalbefolkning, skovmyndigheder og DOF BirdLifes lokale partnere. I løbet af de seneste 20 år har DOF’s internationale projekter gennemført bevaringsarbejde i 5220 km2 skov.

Fotoudstillingen hænger på hegnet mod Frederiksberg Have tæt ved ZOOs hovedindgang bag ZOO-tårnet. Her kan billederne opleves fra midten af juni til efteråret 2022.

Yderligere oplysninger

Thomas Lehmberg, biolog
Tlf. 33 28 38 14
 
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) / BirdLife
Tlf. 33 28 38 00
 
Udstilling3Foto: Anton Gundersen Lihn