Løsrivelsen fra russisk gas må ikke gå ud over naturen

onsdag 20. april 2022
Vindmøller og solceller kan med solid planlægning etableres mange steder i Danmark, uden at det går ud over vores trængte natur, skriver Dansk Ornitologisk Forening og Danmarks Jægerforbund i et fælles debatindlæg på Altinget.dk.
Af Egon Østergaard, Dansk Ornitologisk Forening / BirdLife Danmark og Claus Lind Christensen, Danmarks Jægerforbund

Vindmoller i oresund DSC0144 foto Peter Vadum lilleVindmøller og solceller kan med solid planlægning etableres mange steder i Danmark, uden at det går ud over vores trængte natur. Foto: Peter Vadum

Der skal ekstra skub i den grønne omstilling ifølge regeringens nye udspil om mere vind- og solenergi.

Samtidig er der ekstra pres på etableringen af vedvarende energi for at gøre Danmark uafhængig af russisk gas.

Dansk Ornitologisk Forening (DOF) / BirdLife Danmark og Danmarks Jægerforbund (DJ) bakker fuldstændig op om ambitionerne, men det er samtidig vigtigt, at omstillingen ikke sker på bekostning af naturen, skriver DOF og DJ i et fælles debatindlæg på Altinget.dk.

- Vi bakker 100 procent op om Danmarks og regeringens ambitioner om at sætte skub i den grønne omstilling. Men det er, når tingene skal gå rigtig stærkt, at man skal huske at tænke sig om, skriver formand i DOF BirdLife, Egon Østergaard og formand i DJ, Claus Lind Christensen.

- Situationen i Ukraine er ganske forfærdelig, og vi må gøre alt, hvad vi kan, for at komme væk fra russisk gas. Men vi vil opfordre politikerne til at holde hovedet koldt og ikke medvirke til ødelæggelse af uerstattelige naturværdier. Vindmøller og solceller kan med solid planlægning etableres mange steder i Danmark, uden at det går ud over vores trængte natur.

Læs hele debatindlægget på Altinget.dk her.