60 år: Fuglenes direktør fylder år

fredag 19. november 2021
Som direktør for DOF ser Sigrid Andersens det som sin fornemste opgave at få organisationens mennesker til at trives og bruge deres energi på det, de brænder for. Nemlig fuglene og naturens bedste.
Fugle og Natur

20211006 DOF Sigrid Andersen6Sigrid Andersens yndlingsfugl er ravnen. - Ravnen har en fantastisk og respektløs personlighed.Den er intelligent, kan samarbejde med sine artsfæller og gør en masse øjensynligt helt unødvendige og sjove ting, som at flyve på ryggen eller trille ned ad en bakke med sne. Bare fordi den kan, fortæller Sigrid Andersen. Foto: Bjarke Ørsted.

- Naturen er en gave, der giver mulighed for at følge livets gang, opleve stor skønhed, forlade sit eget ego og beskæftige sig med noget andet og større end én selv.

Det mener Sigrid Andersen, der i sit arbejdsliv som direktør i DOF mest har rollen som skrivebordsgeneral, men som i fritiden gerne trækker i gummistøvlerne og er med derude, hvor det hele foregår. Fordi hun er bidt af fugle, og har været det det meste af sit liv.

Som leder af en vidt forgrenet og levende forening med over 18.000 medlemmer er det blandt meget andet Sigrid Andersens ansvar, at jura, personale, det foreningspolitiske og alt det administrative fungerer.

Det giver plads til, at det øvrige bagland og foreningens mange aktive frivillige kan koncentrere sig om det, der virkelig gælder, nemlig fuglene.

Samtidig er hun som direktør den usynlige andenviolin bag foreningens demokratisk og politisk valgte formand Egon Østergaard.

Sigrid Andersen har været direktør i Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife Danmark siden 2015. Hun er uddannet biolog og har en ph.d. i mikrobiologi og en MPA-lederuddannelse fra CBS.

Sigrid Andersen bor i København, har to børn, Anna på 22 år og Armin på 27 år. Sigrid er datter af en dansk far og en italiensk mor og danner par med fuglefotograf Kent Mossin.

Læs hele portrættet af Sigrid Andersen i årets fjerde udgave af Fugle og Natur (november 2021).