KV21: Tillykke med valget, nu skal de grønne løfter indfries

torsdag 18. november 2021
Kommunalvalget blev det grønneste nogensinde. Det glæder DOF BirdLife, der nu ser frem til, at de nyvalgte kandidater trækker i arbejdstøjet og leverer konkrete grønne løsninger for naturen og klimaet.
af Anton Gundersen Lihn

Bramgas 4288x2848 Sven Erik Rasmussen 1936Foto: Sven Erik Rasmussen (Bramgæs)

Det netop afsluttede kommunalvalg blev det grønneste nogensinde. Allerede før valgstederne lukkede viste en undersøgelse, at klima og miljø var det vigtigste emne, da vælgerne skulle sætte deres kryds.

- Klima og natur er for alvor blevet en afgørende faktor i dansk politik. Når vælgerne prioriterer den grønne dagsorden, så giver det udslag i de politiske beslutninger. Det er rigtig positivt, siger Egon Østergaard, formand i DOF BirdLife.

I løbet af valgkampen har 1864 kandidater, svarende til cirka hver femte kandidat, svaret ja til at arbejde for fire konkrete grønne tiltag fra Klimakoalitionen, som DOF BirdLife er en del af.

Det store fokus på natur og miljø i valgkampen blandt kandidaterne glæder DOF BirdLife, der ønsker tillykke til alle de nyvalgte byrådsmedlemmer.

Men med valget følger også et ansvar for at trække i arbejdstøjet og sikre, at kommunerne kommer i gang med arbejdet for klima og natur.

- Nu er det vigtigt, at de nyvalgte byrådsmedlemmer tager ansvar og bruger deres grønne mandat til at sikre konkrete løsninger i kommunerne til gavn for klimaet og den vilde natur, siger Egon Østergaard.

De fire grønne tiltag, som en femtedel af kandidaterne har svaret ja til, handler om at kommunerne skal vælge at begrænse deres CO2-aftryk i deres valg af løsninger, at give mere plads til vild natur, at inddrage borgerne i klima- og naturpolitikken og at sikre grønne arbejdspladser.

Læs mere om de fire tiltag her: https://www.detsidstevalg.dk/

Yderligere oplysninger

Egon Østergaard, formand i DOF BirdLife
Tlf. 31 16 20 30

Knud Flensted, biolog i DOF BirdLife
Tlf. 21 24 22 75

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
Tlf. 33 28 38 00