Europa tæller fugle: Vil du være med?

fredag 1. oktober 2021
Tusindvis af borgere i 37 lande i Europa samles lørdag for at rette kikkerterne mod himlen for at se på fugle i det enorme fuglekiggerevent EuroBirdWatch. I Danmark kan du besøge de tre store fuglestationer, Gedser, Blåvand og Skagen og lære om trækfugle og ringmærkning.
af Anton Gundersen Lihn

Foto Skagen Fuglestation DOFSidste år registrerede næsten 24.000 deltagere i 30 lande mere end 5,98 millioner fugle i anledning af EuroBirdWatch. Foto: Skagen Fuglestation.

Baskende vinger og hæse kald fra tusinder og atter tusinder af trækkende fugle fylder for tiden himlen. Derfor inviterer BirdLife-partnere fra 37 forskellige lande i Europa til årets helt store fugletællingsdag, EuroBirdWatch21.

Lørdag den 2. oktober samles tusindvis af ivrige fuglekiggere og andre nysgerrige over hele Europa for at se og tælle de mange trækfugle.

I Danmark er EuroBirdWatch organiseret af Dansk Ornitologisk Forening / BirdLife Danmark i form af arrangementer på de tre store fuglestationer på Danmarks hotteste træklokaliteter, Gedser, Blåvand og Skagen.

Fuglestationerne inviterer offentligheden til at opleve efterårets store fugletræk ved åbent hus lørdag den 2. oktober, klokken 9-13, med fugletælling og ringmærkning.

- Det er lige nu, der er allerflest fugle på himlen, og man rigtigt kan opleve efterårstrækket. Mens vi sover flyver tusindvis af fugle over hovederne på os, men heldigvis er der også mange, man kan se om dagen. Og derfor er det en rigtig god idé at komme ud til de gode træksteder ved kysten, Gedser, Blåvand eller Skagen, hvis man vil se fugle. Og netop lørdag er der dygtige folk på stederne, der rigtig gerne vil fortælle om de fugle, der kommer forbi og deres historier. Sidste år talte vi over 10.000 fugle og så blandt andet dværgfalk, vandrefalk og en masse spurvehøge, fortæller Simon Christiansen, naturvejleder og forstander på Skagen Fuglestation.

Observationerne fra hele Europa bliver samlet og regnet sammen til et slutresultat for den store tælledag. Sidste år registrerede næsten 24.000 deltagere i 30 lande mere end 5,98 millioner fugle i anledning af EuroBirdWatch.

Mere info om fuglestationernes arrangementer:

Gedser Fuglestation

Blåvand Fuglestation

Skagen Fuglestation

Yderligere oplysninger:

Ole Friis Larsen, Gedser Fuglestation
Tlf. 40 91 80 71

Bent Jakobsen, Blåvand Fuglestation
Tlf. 24 41 52 30

Simon S. Christiansen, Skagen Fuglestation
Tlf. 40 21 73 14

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
Tlf. 33 28 38 00