Sebastian Klein – nu også som ambassadør

fredag 21. maj 2021
Den landskendte naturformidler skal hjælpe Fugleværnsfonden med opkøb af natur, skriver bladet Fugle & Natur.
Fugle og Natur

Sebastian Klein FuglevaernsfondenNaturformidleren Sebastian Klein er ambassadør for Fugleværnsfonden, hvor han skal være med til at skabe opmærksomhed omkring en indsamling af penge til opkøb af en større del af Søgård Mose i Sønderjylland. Foto: Fugleværnsfonden.

Sebastian Klein har kigget på fugle siden han var syv år og lavet fjernsyn om naturen i 25 år. I dag er han en af landets største profiler indenfor naturformidling. Når regeringen indkalder til topmøde om biodiversitet, så er det Sebastian, som Mette Frederiksen går tur med i Marienborgs have.

Men nu skal Sebastian Klein også være ambassadør – for Fugleværnsfonden.

- Det er jeg ret begejstret for, siger ambassadøren in spe. - Fugleværnsfonden gør nemlig det helt rigtige inden for naturbeskyttelse, og det vil jeg gerne være en del af.

Det er ofte en svær kamp at beskytte naturen, når den er ejet af personer med andre prioriteter. Der er som regel helt legitime økonomiske interesser i landbrug, skovdrift eller jagt, som strider mod en optimal naturforvaltning til gavn for biodiversiteten. Også på offentligt ejede naturarealer er der mange hensyn til økonomi og publikums benyttelse af naturen, som konflikter med hensynet til beskyttelse. Man kan nå langt med love og regler om naturbeskyttelse, men der er en bedre metode:

Opkøb er effektiv naturbeskyttelse

- Den reneste og mest effektive form for naturbeskyttelse er simpelthen at købe naturen. Det er pengenes magt for at sige det lige ud, konstaterer Sebastian Klein.

- Hvis man ejer området, så kan man forvalte det optimalt for biodiversiteten uden at tage hensyn til andre interesser. Jeg har igennem årene støttet mange kampagner og underskriftsindsamlinger, som gik ud på at ændre noget politisk til gavn for naturen. Men jeg vil hellere støtte Fugleværnsfondens opkøb af natur, for det virker bedst, siger Sebastian.

TRUTannonceDu kan selv hjælpe Sebastian Klein og Fugleværnsfonden ved at bidrage til indsamlingen, der går ubeskåret til opkøb af en del af Søgård Mose. Foto: Fugleværnsfonden.

Fugleværnsfonden var blandt de første herhjemme til at gå målrettet efter opkøb af naturområder til gavn for fuglene. Siden er princippet blevet fulgt op af langt stærkere fonde rent økonomisk. Det gælder ikke mindst Aage V. Jensen Naturfond og de seneste år også Den Danske Naturfond, som staten har været med til at stifte.

- Men det er fedt at tænke på, at Fugleværnsfonden på den måde har været trendsætter for naturbeskyttelsen i Danmark, siger Sebastian.

Fugleværnsfonden ejer eller drifter 23 naturreservater landet over. Konkret går Sebastian Kleins opgave ud på at skabe opmærksomhed omkring en indsamling af penge til opkøb af en større del af Søgård Mose i Sønderjylland. Her har Fugleværnsfonden allerede et reservat, men der er nu muligheder for yderligere opkøb, hvis ellers pengene kan skaffes.

Læs mere om indsamlingen og hjælp Sebastian Klein og Fugleværnsfonden her.

Yderligere oplysninger

Kristian Dammand Nielsen, direktør for Fugleværnsfonden
Tlf. 23 45 29 48

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
Tlf. 33 28 38 00