Flere vil se på fugle

torsdag 20. maj 2021 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Danskerne har lært ordet biodiversitet, vi har søgt ud i naturen under Corona – og nu mærker Dansk Ornitologisk Forening også en markant medlemsfremgang efter mange års stilstand, skriver bladet Fugle & Natur.
Fugle og Natur

537 Niva Bugt FVFDOF har netop rundet 18.000 medlemmer og det glæder formand i DOF BirdLife, Egon Østergaard. Foto: Bo Svensmark.

Dansk Ornitologisk Forening har fået over 1000 nye medlemmer siden udgangen af 2019, og foreningen har netop rundet 18.000 medlemmer.

- Det glæder mig meget, og det er rart at konstatere, at vi aldrig har været så mange som nu, skriver foreningens formand Egon Østergaard i en leder i Fugle & Natur.

En helt ny online-medlemsundersøgelse viser samtidig stor tilfredshed med medlemskabet af DOF. Over 3400 medlemmer har deltaget i undersøgelsen. 69 procent af respondenterne svarer, at DOF giver ”meget værdi for pengene”, 29 procent svarer ”ved ikke”, mens kun to procent svarer ”meget lidt for pengene”.

Medlemmer ønsker fuglebeskyttelse og fugleviden

I undersøgelsen er medlemmerne også blevet spurgt om, hvorfor de er medlemmer af DOF. Der var mulighed for at give flere begrundelser, og her er de oftest valgte svar hos medlemmerne:

56 procent svarer ”for at støtte en organisation, der arbejder for at beskytte fugle og natur”

54 procent svarer ”for at få mere at vide om fugle”

37 procent svarer ”for at lære at bestemme fugle”

26 procent svarer ”for at få nyttig viden fra DOF’s medier og blade”

- Heldigvis er rigtig mange godt tilfredse med DOF og medlemskabet, så vi er inde i en god udvikling, som vi naturligvis gerne vil understøtte, siger Egon Østergaard.

- Derfor ser vi nu nærmere på medlemmernes mange konstruktive svar. Mange har meldt sig ind for at få mere at vide om fugle, så her må vi lægge os i selen for at imødekomme det ønske”, siger DOF’s formand.

Yderligere oplysninger

Egon Østergaard, formand i DOF BirdLife
Tlf. 31 16 20 30

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
Tlf. 33 28 38 00