Åbent brev: Fremtidens dyrkningssystemer skal løse både klima- og biodiversitetskrisen

torsdag 29. april 2021
Det er vigtigt, at tiltagene i landbrugets grønne omstilling både er med til at løse klimakrisen og biodiversitetskrisen, skriver DOF, DJ og FRDK i et åbent brev til Regeringen. De tre organisationer opfordrer til at Conservation Agriculture bliver overvejet som en væsentlig og effektiv løsning.
Af Dansk Ornitologisk Forening / BirdLife Danmark, Danmarks Jægerforbund og Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark

agerhoene SoerenGarderBrask SGB7590Agerhøne i agerlandet. Foto: Søren Garder Brask.

Dansk Ornitologisk Forening/BirdLife-Danmark (DOF), Danmarks Jægerforbund (DJ) og Foreningen for Reduceret jordbearbejdning i Danmark (FRDK) beder regeringen samt Miljø- og Fødevareudvalget være opmærksom på vigtigheden af at bruge løsninger i landbrugets grønne omstilling, som både varetager klimahensyn og fokuserer på biodiversitet i bred forstand.

Både klimakrisen og biodiversitetskrisen hænger i høj grad sammen med måden, jorden dyrkes på. Derfor opfordrer de tre foreninger i et åbent brev Regeringen og Folketinget til nøje at overveje Conservation Agriculture i forhandlingerne om den grønne omstilling.

Læs hele det åbne brev her.