To naturnationalparker er en fremragende begyndelse

fredag 19. juni 2020 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
En aftale på 105 millioner kroner til mere vild natur i Danmark er et rigtig godt udgangspunkt, mener Dansk Ornitologisk Forening.
Af Anton Gundersen Lihn

Rodryggel tornskade foto Per Ekberg12 3Danmarks første to naturnationalparker bliver oprettet i Fussingø ved Randers og i Gribskov i Nordsjælland. Naturnationalparken i Fussingø kommer til at dække et areal på 800 hektar, mens naturnationalparken i Gribskov bliver på 1100 hektar. Foto: Per Ekberg Pedersen.

Der er mere vild natur på vej i Danmark efter Regeringen og dens støttepartier har afsat 105 millioner kroner til mere vild natur, blandt andet landets første to naturnationalparker.

Og det vækker begejstring i Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

- Fremragende, at vi endelig får to naturnationalparker i Danmark. Jo mere vild natur, jo bedre! Så meget som muligt og så mange steder som muligt, siger formand Egon Østergaard.

Erfaringer skal forbedre øvrige nationalparker

Landets første naturnationalparker skal etableres i Fussingø ved Randers og i Gribskov i Nordsjælland og kommer til at dække et areal på 1.900 hektar.

- Det er en god begyndelse, der forhåbentlig kan give erfaringer, der kan bruges, så de øvrige nationalparker og de kommende kan opnå en høj naturværdi, siger Egon Østergaard.

Udover naturnationalparkerne indeholder aftalen blandt andet et tilskud på 35 millioner til at forbedre naturen i de særligt sårbare naturtyper rigkær, kildevæld, surt overdrev, kalkoverdrev og tørt kalksandsoverdrev.

Samtidig er der afsat 10 millioner kroner til at opkøbe et naturareal som kompensation for at fortsætte det økologiske landbrug på Livø.

Yderligere oplysninger:

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
Tlf. 33 28 38 00

Egon Østergaard, formand i DOF
Tlf. 31 16 20 30