Tre totalfredede strandhjejler fundet skudt

fredag 11. november 2005 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Ved Bøvling Klit er der fundet tre skudte strandhjejler. DOF-Ringkøbing har meldt sagen til politiet. Jægernes organisation tager skarpt afstand fra nedskydningen.
Den 8. november fandt Søren Wium-Andersen 3 skudte, totalfredede strandhjejler i vejgrøften ved 40 km stenen på Bøvling Klit i den nordlige ende af Nissum Fjord i Vestjylland. Fuglene var tydeligvis skudt og blev fundet bundtet sammen. Sagen blev omtalt i Lemvig Folkeblad dagen efter, hvor såvel jægernes landsformand, Kristian Raunkjær, som en lokal jægerformand, Bjarne From, tog afstand fra nedskydningen.

Til Ringkøbing Amts Avis siger Søren Wium-Andersen: ”Der er ingen tvivl om, at de er blevet skudt. Strandhjejler flyver ofte alene, og derfor må jægeren bevidst have skudt tre gange. Det er helt horribelt.”

Egon Østergaard fra DOF-Ringkøbing har på DOF's vegne meldt sagen om de skudte strandhjejler til politiet i Holstebro. Også tidligere på året har der været kritik af jagten på tangen, hvor det var gæssene, der blev skudt på på for stor afstand. Egon Østergaard opfordrer på baggrund heraf til skærpet opmærksomhed på jagten omkring Nissum Fjord.

Læs mere på DOF-Ringkøbings hjemmeside
og Jægerforbundets hjemmeside .