Morgenfrisk ulv set af ornitologer på Skagen Nordstrand

torsdag 4. april 2019
I morges blev en ulv set og fotograferet af observatører fra Skagen Fuglestation, der drives af Dansk Ornitologisk Forening (DOF). Ulven blev et spektakulært suplement til morgenens fugletræk over havet
Jan Skriver

 Ulv Skagen Nordstrand foto Joakim MatthiesenFoto af morgenes ulv: Joakim Matthiesen

For få timer siden spottede en håndfuld ornitologer på udkig efter trækfugle en strejfende ulv, der var nået til Danmarks top, Skagen Nordstrand.

Det er anden gang i løbet af få måneder, at en ulv bliver observeret i klitterne nord for Skagen, og formentligt er der tale om den hanulv, som længe har opholdt sig i Nordjylland nord for Limfjorden.

”Ulven stod bare 60 meter væk, og kiggede direkte på os, da vi fik øje på den. Den virkede ikke sky, men den trak snart væk. Der var dog ikke tale om en flugt over stok og sten. Stille og roligt bevægede ulven sig tilbage mod syd, hvor den kom fra, mens vi fik taget fotos. Uden at vi kan bevise det, tror vi, at det er samme ulv, som i november blev set på Nordstranden”, siger Joakim Matthiesen, der er observatør på Skagen Fuglestation, som bliver drevet af Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Dengang i november 2018 observerede DOF’s naturvejleder Simon S. Christiansen en ulv på ganske tæt hold, da han holdt øje med morgenens fugletræk ved Nordstranden.

Dengang havde fugleobservatøren og ulven øjenkontakt, hvorefter rovdyret fra stranden løb ind over klitheden nord for Skagen. Han nåede dog ikke at få tage fotos af ulven, kun af dens spor i sandet.

Observationen blev indrapporteret til ”Atlas over Danmarks ulve” på Naturhistorisk Museum, Aarhus Universitet.

På hjemmesiden www.ulveatlas.dk kan man se alle observationer af ulve i Danmark, siden den første blev spottet i Hanstholm Vildtreservatet en oktoberdag i 2012. Det var også en erfaren ornitolog, der dengang fik en af den danske naturs største sidegevinster i skikkelse af en ulv.

Yderligere oplysninger:

Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

Tlf. 33 28 38 00.

Joakim Matthiesen, observatør, Skagen Fuglestation.

Tlf. 21 73 91 30.

Simon S. Christiansen, leder af Skagen Fuglestation.

Tlf. 40 21 73 14.