DOF BirdLife indgår partnerskab med det grønne borgerinitiativ ’Så er det nu’

mandag 1. april 2019 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Klima, miljø og natur fylder mere og mere i medierne, i vores dagligdag og manges bevidsthed. Og med god grund: Klimaet bliver stadig mere utilregneligt, økosystemer kollapser og vi kæmper fortsat med forurening og de sundhedsskadelige indvirkninger, det har på mennesker.
Af Toke F. Nyborg, international rådgiver

 

saerdetnu
Foto Peter Marczak

Undersøgelser foretaget i forbindelse med det kommende folketingsvalg viser da også, at klima og miljø sammen med sundhed topper listen over afgørende emner, når vælgerne skal stemme ved det kommende folketingsvalg. Skæver vi til Europa-parlamentsvalget den 26. maj, viser en gennemgang af partiernes og bevægelsernes valgoplæg, at syv ud af ti har klima og miljø som en af deres tre mærkesager:

”Det grønne område har taget et tigerspring til toppen af vælgernes dagsorden. Det glæder DOF BirdLife, som i generationer har arbejdet for mere vild natur, og det er derfor kun naturligt, at vi som forening støtter op om initiativet”, udtaler Hans Meltofte, der er formand for DOF BirdLife’s naturpolitiske udvalg.

POLITIKERNE SKAL PRESSES TIL AT TAGE ANSVAR

Borgerinitiativet ’Så er det nu’ arbejder uafhængigt af partipolitik på at forpligte Folketinget til allerede i næste valgperiode at levere på følgende tre centrale emner

1. Gennemføre en grøn omstilling, som starter umiddelbart efter valget, og som sikrer at det danske klimaaftryk halveres i 2030 og går i nul i 2040.

2. Sikre at natur udgør mindst en femtedel af Danmarks samlede areal.

3. Beskytte vores drikkevand, folkesundhed og miljø ved at påbegynde en total udfasning af sprøjtegifte.

DIGITAL MOBILISERING

Det kræver folkelig opbakning at holde politikerne til ilden. Initiativet vil derfor mobilisere 100.000 danskere digitalt frem mod folketingsvalget.

DOF bidrager med økonomisk støtte og rådgivning og deltager aktivt i kampagnen på de sociale medier for at samle opbakning til den grønne bevægelse.

Man kan udtrykke sin støtte til borgerinitiativet på https://www.saaerdet.nu/. Hjemmesiden fungerer også som en platform, hvor underskriverne kan modtage informationer om grønne værksteder, holde sig underrettet om lokale vælgermøder og finde sammen med andre engagerede borgere om grønne løsninger på lokale og eller nationale udfordringer.

Det skal fremme det grønne engagement op til, under, og ikke mindst efter den kommende valgkamp. Initiativet er desuden i gang med at udvikle et værktøj, så vælgerne kan skrive direkte til folketingskandidaterne og forpligte kandidaterne til at arbejde for at indfri kampagnens tre krav:

”Det er en yderst spændende bevægelse for en grønnere verden, vi oplever både i Danmark og internationalt, og borgerinitiativet ’Så er det nu’, er endnu et udtryk for, at vælgerne vil se handling. Vi håber at politikeren for en gang skyld lytter,” slutter Hans Meltofte.