Fra Tanzania til Thy for at se på fugle

torsdag 20. oktober 2005 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Dansk Ornitologisk Forening underviser afrikanere i at gøre fuglekiggeri folkeligt og fornøjeligt
Jan Skriver
De er netop ankommet fra godt 30 graders afrikansk varme til Thy, hvor vinden er gået i vest og temperaturen står til gåsehud.
Ornitologerne Ambrose og Fortunatus, der kommer fra Tanzania, skal i felten for at lære, hvordan medlemmerne i en dansk naturorganisation ser på fugle og dyrker fællesskabet.

- Der er kun 500 medlemmer af den organisation i Tanzania, som svarer til Dansk Ornitologisk Forening. Fugleinteressen i det afrikanske land er ikke folkelig og bred, som den er hos os. I Tanzania er der en tendens til, at man skal være mindst professor for at holde et foredrag om fugle, og ture er i reglen højtidelige og ikke henvendt til et bredt publikum, siger biologen Anita Pedersen, der er leder af international afdeling i Dansk Ornitologisk Forening (DOF).

De to afrikanere repræsenterer BirdLife Tanzania - søsterorganisationen til BirdLife Danmark. Med start i Thy, hvor danske feltornitologer i efterårsferien holder Felttræf, skal afrikanerne opleve, hvordan frivillige og ulønnede danske ornitologer arrangerer træf og ture.

- Jeg håber, at vores venner fra Tanzania vil få en øjen-åbner, når de ser, at man sagtens kan have et afslappet og uhøjtideligt forhold til fugleaktiviteter, selv om det hele hviler på et seriøst grundlag. Vi vil vise dem, hvordan DOF tilbyder ture og fællesskab for sine medlemmer. Forhåbentlig vil Ambrose og Fortunatus lade sig inspirere og tage impulser med sig hjem, så de selv kan lave en medlemsstrategi, der kan skaffe flere medlemmer af fuglebeskyttelses-organisationen i Tanzania, siger Anita Pedersen.
De to fuglefolk fra Tanzania skal de kommende dage blandt andet besøge Blåvand Fuglestation, og i næste uge skal de på fugletur til Ølsemagle Revle.

Og Anita Pedersen har købt varmt tøj og både hue og vanter til sine tropiske gæster, der bliver i Danmark oktober ud.

Yderligere oplysninger fås hos

Anita Pedersen, tlf. 51 90 57 00