Find en ørn nær dig!

mandag 16. juli 2018 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Har du set en ørn for nyligt? Måske. De der kan svare ja vil straks få spørgsmålet: Hvor så du den? Med appen DOFs Fuglebog kan du nu selv finde svaret. Bruger du funktionen ”Søg Fugl” viser appen nemlig et kort med steder i Danmark hvor der er størst sandsynlighed for at få en ørn at se. Nær dig. Du skal bare søge på ”ørn”. Eller på andre store rovfugle som vandrefalken f.eks.

havorn 2 JL skaleret
Havørn. Foto: John Larsen

Muligheden for at søge på en fugleart er blot en af de nye funktioner i version 2.0 af appen DOFs Fuglebog, der lanceres i dag. Med appen kan du også finde så kaldte hot-spots dvs. fugletårne, udkigspunkter og naturområder, hvor der er gode muligheder for at se et væld af forskellige fugle. Klikker du på stedet hvor du står – eller hvor du gerne vil hen -  kan du derefter få vist en liste over de mest almindelige fugle på stedet.

Og har du først ”bestemt fuglen” i app’en kan du desuden både høre dens sang og kald – og se en video af fuglen. (Naturligvis i det omfang vi har adgang til en video af fuglen). Formålet er at gøre det endnu lettere at bestemme den fugl, man lige har set. Eller hørt. Eller for bare nyde fuglesang direkte på mobilen inden man drager ud for at høre den live.

Appen kan downloades fra Google Play Butik til Android og på iOS fra App Store. Den er som tidligere helt og aldeles gratis.

Og så til sidst:

Den nye version giver ikke blot nye redskaber til at høre, finde og se fugle men giver også en større driftssikkerhed. Men det har desværre også den kedelige konsekvens for de erfarne brugere, at egne lister over ”Fugle jeg har set”, hvor du kan tilføje dine egne observationer fra haven, sommerhuset, skoven, eller hvor du nu opholder dig, er forsvundet. Det er vi selvfølgelig rigtig ærgerlige over var nødvendigt. Men vi håber på, at du kan huske de fleste af de fugle, du har set.  Ellers er muligheden der jo også for at starte på en frisk.

Har du kommentarer problemer, eller synes du bare den nye app er fantastisk er du velkommen til at kontakte Fuglenes Hus på 3328 3800.

God fornøjelse!

Download i Appstore (iPhone)

Download i Google Play (Android)

 

I den nye kortfunktion kan du søge på et sted, en fuglelokalitet eller en fugleart som du gerne vil have vist

kort havorn

Du kan nu se video af fuglearterne. På den måde kan du bedre danne dig indtryk af fuglenes bevægelser

video horisontal

Ligesom i den foregående version kan du få hjælp til at bestemme hvilken fugleart du har set

hvilken fugl

I appen kan du få en oversigt over de mest almindelige fugle herhjemme. Her kan du også lave din egen liste over fugle du har set

fuglebog view