ØrneTV flyver igen: Danskerne er vilde med at se vilde havørne på tv

torsdag 8. marts 2018 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Danskerne elsker DOF’s ØrneTV, som fra i dag igen sender direkte billeder fra landets vel nok mest kendte og elskede haveørnerede. Tusindvis af natur-glade danskere kommer helt tæt på landets største rovfugl og får store oplevelser med vilde danske havørne.
Af Uffe Rasmussen
ornetv2018 start
En af de super-flotte stjerner ved reden i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog. Foto: DOF's ØrneTV
 

Danskerne elsker at følge de vilde havørne i DOF’s ØrneTV direkte og helt tæt på, når landets største rovfugl flyver meterlange grene ind i deres to meter brede rede, lægger æg for åben skærm og forsigtigt fodrer de dunede unger.

I 2017 fik www.ØrneTV.dk knap en million besøg af havørne-fans, som fulgte med i mange timers direkte sending fra reden fra februar til september.

Nu sender DOF’s ØrneTV igen direkte og gør det muligt for alle at få en ellers utilgængelig oplevelse fra den danske natur hjemme i stuen. Og det er godt for både natur-interesserede danskere og for ørne i Danmark.

- Det er en kæmpe glæde at dele denne fantastiske rovfugl med så mange. Mange støtter os i, at vi skal passe på vores største rovfugl, når de med egne øjne kan se havørnenes spændende, rørende og fascinerende familieliv, siger Kim Skelmose, leder af DOF’s Projekt Ørn, der følger og overvåger bestanden af danske ørne.

Han har selv været med til at sætte DOF’s kamera op ved havørnereden, der ligger i 16 meters højde i et træ i Fugleværnsfondens reservat Saksfjed-Hyllekrog på det sydligste Lolland.

Bedre oplevelse med nyt kamera

Det er vanskeligt at sende direkte fra den danske vildmark, hvor der ikke lige er indlagt strøm til kamera og til tider kan være svagt internetsignal til at sende billederne til danskerne.

Men det lykkes alligevel, og i år kan de mange tusinde seere få en endnu bedre oplevelse end i de sidste fem år, ØrneTV har sendt.

- Vi har opgraderet kameraet takket være Nordea-fonden, som støtter projektet. Derfor får de mange ørnefans endnu skarpere billede og kan komme endnu tættere på havørnenes utrolige familieliv i den kæmpestore rede, siger Kim Skelmose.

DOF’s ØrneTV er finansieret af Nordea-fonden i DOF-projektet Fugle Overalt.

VIDEO: Se videoer fra tidligere sæsoner af ØrneTV

Kontakt:

Kim Skelmose, leder af DOF’s Projekt Ørn tlf. 27 73 40 70 gestaltskelmose@gmail.com

Uffe Rasmussen, om ØrneTV, brug af video og fotos
Uffe.rasmussen@dof.dk