Stor konkurrence: DOF kårer Årets Fuglefoto 2017

onsdag 25. januar 2017 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Dansk Ornitologisk Forening, DOF, kårer Årets Fuglefoto 2017 i stor konkurrence, der sætter fokus på vilde fugle i den danske natur. Alle kan være med i konkurrencen med flotte præmier.
Uffe Rasmussen
www.aaretsfuglefoto.dk kan du fra i dag være med i den store fotokonkurrence Årets Fuglefoto, som Dansk Ornitologisk Forening, DOF, sætter i gang.

Alle kan deltage i konkurrencen med lige så mange fotos, man ønsker, i de tre kategorier, portræt, action og fugle i landskabet.

Hovedpræmien er en Swarowski håndkikkert til en værdi af 18.400 kroner.

Vinderfotos kåres af et dommerpanel med blandt andre formand for DOF, Egon Østergaard. Han er glad for, at der nu bliver en fotokonkurrence om fugle.

- Et godt foto af en fugl, er værd at dele med alle, fordi det viser fuglenes skønhed eller deres fascinerende adfærd. Det kan få flere til at åbne øjnene for fuglene og dermed også for, at vi skal arbejde for at beskytte fuglene omkring os og bevare den natur, fuglene er afhængige af for at overleve, siger Egon Østergaard.

DOF oplever også, at flere og flere tager ud med kamera for at tage billeder af fugle.

- At fotografere fugle er en anden måde at opleve fuglene på end ved at se på dem i naturen eller i haven. Det, at fotografere en fugl, så den vises på smukkeste vis, kan være en stor udfordring. Det er en prøve i både engagement, tålmodighed, viden om fuglene og teknisk kunnen. Det kan give enestående resultater, og det vil vi gerne anerkende, siger Egon Østergaard.

www.aaretsfuglefoto.dk kan alle give sin stemme til alle yndlingsfotos, men vinderfoto kåres alene af et dommerpanel.

Dommerpanelet består ud over DOF’s formand af Vicky Knudsen, som er biolog i DOF og formand for DOF UNG og af Allan Gudio Nielsen, som er naturvejleder i Fugleværnsfonden og en af Danmarks dygtigste fuglefotografer.

Konkurrencen har en hovedpræmie og derudover en præmie til de tre kategorivindere.

Billederne skal indsendes senest 1. oktober, og vinderne offentliggøres 1. november.

Konkurrencens hovedpræmie for Årets Fuglefoto 2017 er en Swarowski håndkikkert til en værdi af 18.400 kroner, og som leveres af Swarowski Optik.

Derudover leveres præmier af Pinewood

Yderligere information:
Egon Østergaard, formand for DOF, 31 16 20 30

Uffe Rasmussen, journalist
uffe.rasmussen@dof.dk