Jamen, det er en jo en ny mudderklire

torsdag 11. august 2005 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
En fætter til Dirch Passers højt elskede mudderklire har forvildet sig fra USA til Danmark. For første gang nogen sinde er der observeret plettet mudderklire i Danmark oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
Tine Stampe
Onsdag eftermiddag startede en noget usædvanlig folkevandring til den nordligste spids af Ølsemagle Revle nord for Køge. Kort tid forinden var følgende besked sendt ud på ornitologernes særlige sms-service DOFcall: ”DK ons plettet mudderklire ad rast ølsemagle revle nordspids kl 1325”. Plettet mudderklire var for første gang set i Danmark.

Og de mange valfartende fik noget for deres anstrengelser. Yderst på revlen pilede fuglen rundt og pikkede snegle og strandlopper - helt uanfægtet af den skare af ca. 200 fuglekiggere, der i løbet af eftermiddagen kom forbi fra hele landet.

Den plettede mudderklire er hjemmehørende i Amerika og ligner til dels vores hjemlige mudderklire. Men den fine sommerdragt, der kunne ses på gæsten i onsdags, har mørke pletter på undersiden og næsten helt rødt næb, til forskel fra vores almindelige mudderklire.

”Sandsynligheden for, at den plettede mudderklire er blevet blæst over Atlanten i løbet af de sidste 14 dages hårde blæst, er stor” siger Michael Fink fra Dansk Ornitologisk Forening. ”Fra Danmark søger den formodentligt videre sydpå og ender i Afrika, i stedet for Sydamerika, som den egentlig burde. Den kommer nok til at tilbringe resten af sin tid på de forkerte kontinenter.”

Yderligere oplysninger hos Michael Fink tlf. 26 93 40 43.