Oplev Danmarks største rovfugl på Ørnens Dag

tirsdag 10. februar 2015
Mål dit eget vingefang i forhold til havørnens. Oplev havørnens imponerende vingefang, når den flyver rundt ved vandet. Kom helt tæt på havørnen gennem kikkert og teleskop. Lær om havørnens spændende adfærd og biologi. Alt det og meget mere kan du opleve, når Dansk Ornitologisk Forening (DOF) for tiende gang holder Ørnens Dag 17 steder i hele landet. Det sker søndag den 22. februar 2015.
Maya Schuster
Om vinteren er der rigtig gode muligheder for at opleve havørnens store vingesus over det meste af landet. De prægtige ørne trives nemlig i det danske vinterlandskab.

350 af DOF’s frivillige ørne-entusiaster har netop talt sig frem til, at mindst 342 havørne holder til i Danmark lige nu.

Så grib chancen, børn og børnebørn og besøg Dansk Ornitologisk Forenings dygtige rovfuglefolk ude i den danske natur og oplev ørnene søndag den 22. februar.

For tiende år i træk får Danmarks befolkning en unik mulighed for at opleve det helt store vingesus, når DOF’s Projekt Ørn inviterer til Ørnens Dag over hele landet. DOF’s frivillige rovfuglefolk guider, viser og fortæller om havørnen ved arrangementerne.

Udryddet, men nu tilbage med succes
På Ørnens Dag har hele Danmarks befolkning rigtig gode muligheder for at opleve Danmarks og Nordeuropas største rovfugle, og DOF’s rovfuglefolk vil fortælle succeshistorien om havørnen.

I 100 år var den udryddet som ynglefugl i Danmark, men nu trives den og hvert år får flere par flere unger på vingerne. Deltagerne kan også få udpeget de mange andre fugle, der færdes i ørnenes landskab.

Havørnene kan opleves over det meste af landet, mens kongeørnen fortsat har en yderst begrænset geografisk udbredelse i Danmark. Man må i reglen til Østhimmerland eller Sydøstvendsyssel, hvis man vil se en dansk kongeørn.

Danmarks ynglebestand af havørne vokser fortsat. I 2014 blev der fundet syv nye havørnepar i forhold til ynglesæsonen 2013, så nu er der mindst 61 ynglende havørnepar i Danmark. De fik i alt 81 unger på vingerne.

Det gør DOF for havørnene
- DOF overvåger og registrerer alle ynglende havørne og deres redesteder
- DOF samarbejder med skovejere og myndigheder om at beskytte redestederne og forhindre forstyrrelser af ørnene
- DOF offentliggør hvert år en rapport om havørnebestandens status og ungeproduktion
- DOF skaber opbakning til havørnen ved at arrangere offentlige ture til egnede steder, hvor skovgæster kan opleve ørnene uden at forstyrre

Pressekontakter
Information om ørne
Kim Skelmose 2773 4070 / gestaltskelmose@gmail.com
Presse og foto
Maya Schuster 2288 1800 / maya.schuster@dof.dk