Dunede unger på stylter for første gang på Sjælland

tirsdag 24. juni 2014 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Lige nu piler fire dunede bolde på stylter rundt i en sø ved Nykøbing Sjælland under heftig beskyttelse af deres forældre. Stylteløberens unger er de første, den sjældne vadefugl har fået på Sjælland og det eneste ynglefund i Danmark i år.
Uffe Rasmussen
Et par af den sjældne vadefugl stylteløber har for første gang nogensinde slået sig ned, lagt æg og fået unger på Sjælland.

Ynglefundet er det kun tredje kendte i Danmark og det eneste kendte i år.

Medlem af Sjældenhedsudvalget i Dansk Ornitologisk Forening, Rasmus Strack, er meget begejstret for det enestående ynglefund.

- Det er jo helt fantastisk for feltornitologer, som jeg selv, der elsker at se og finde sjældne fugle, som stylteløberen er i Danmark. Når den så oven i købet yngler for første gang op Sjælland, bliver man jo helt vild i sommervarmen, siger Rasmus Strack.

- Det er svært at sige, om det er et tegn på, om stylteløberen har slået sig ned for at blive på Sjælland. Vi har set par, der slår sig ned vilkårlige steder fra år til år i Jylland, det ene år er de der, det andet er de væk. Men måske er stylteløberen på vej til at slå sig ned som fast dansk ynglefugl, og det er jo altid spændende at få nye arter i Danmark, siger Rasmus Strack.
De to andre kendte ynglefund af stylteløber i Danmark, har været i Jylland.

Sidste år fik Danmark det kun andet kendte fund af stylteløber med unger i Danmark. Læs mere om det her

Lange ben, lille krop
Stylteløberen er en vadefugl, som ikke kan forveksles med andre pga. sine meget lange, lyserøde ben, der virker ude af proportion med den ret lille krop. De lange ben bevirker, at stylteløberen kan søge føde på dybere vand end andre vadefugle. De lange bagudhængende ben og den strakte hals giver fuglen en karakteristisk flugtprofil.