Vadehavets natur er enestående i verden!

mandag 23. juni 2014 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Millioner af trækfugle og flere skrantende bestande af ynglefugle skulle gerne i den virkelige verden få gavn af den fine udnævnelse til verdensarv, mener DOF's formand
Egon Østergaard, formand i DOF
UNESCO har anerkendt Vadehavets enestående natur og sat den på Verdensarvslisten. Det har UNESCO bestemt i dag, så tillykke til regeringen, miljøministeren og kulturministeren, skriver formand for DOF, Egon ØStergaard på sin Facebook-profil

Hollands og Tysklands vadehav blev allerede anerkendt i 2009, men fodslæbende kræfter i det danske vadehavsområde forpurrede dette fra 1995, hvor daværende miljøminister Sven Auken foreslog det første gang. Så endelig.... Det tog 19 år!

Hvad skal den fine titel så bruges til? Ja ifølge Miljøministeriet bliver området en grøn magnet for turismen. Det lyder jo meget godt i et vækstperspektiv, der er regeringens mantra.

Vadehavets fugle og natur skal beskyttes
Men husk nu på, at turisme og natur ikke altid rimer på hinanden. Det er en hårfin balance med en bæredygtig natur-tursime, så der er en stor udfordring for centrale og lokale myndigheder, så områdets naturværdier fortsat bevares og beskyttes godt.

Det bliver en spændende udfordring, som DOF vil følge med meget stor opmærksomhed.

Millioner af trækfugle og flere skrantende bestande af ynglefugle skulle gerne i den virkelige verden få gavn af den fine udnævnelse.

DOF kvitterer for det lange seje træk som myndigheder og lokale ildsjæle har lagt for dagen gennem mange år.

Fuglene kvitterer, når områdets natur forbedres og fuglene får fred til at yngle og fouragere. Det er der liv og glæde i, også for turister.