Hvor er naturen i kommunalvalget?

fredag 15. november 2013 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
DEBATINDLÆG. Findes der overhovedet kandidater til kommunalvalget, der gør sig tanker om, hvordan naturen i kommunerne får det bedre?
Egon Østergaard, formand for Dansk Ornitologisk Forening
Lad os dog høre noget om det, kære kommende byrødder, for emnet er helt fraværende i debatten.

Hvordan vil I for eksempel skabe mere plads til dyr og planter i kommunen? Det hører man ikke meget til i jeres politiske udmeldinger eller i mediernes dækning af valgkampen.

Rigtig mange danskere ønsker at opleve en mangfoldig og oprindelig natur i deres fritid og dagligdag, på cykelturen, på løbeturen i skoven eller søndagsturen langs stranden. Danskerne vil gerne opleve roen og freden i en mangfoldig natur.

Men det virker som om, kandidaterne ikke vil hjælpe danskerne med det. Der skal politisk mod til at tale naturens sag, så kære politikere:

Sig nu, hvad I har af visioner og planer for naturen i jeres kommune.

Stemmer du på naturen?
De nye byråd bør vedtage en kommunal naturpolitik og lægge planer, der sikrer de truede naturområder og de helt særlige dyre- og plantearter i kommunen.

Hvilke tanker gør din kandidat sig mon om det?

De danske kommuner fik efter kommunalreformen i 2007 en lang række opgaver fra amterne, og nu har de blandt andet ansvaret for en lang række naturområder.

Men jeg kommer i tvivl om, hvor vidt kandidaterne er klar over det.

Der er nok at tage fat på med pleje af naturområder, naturgenopretning, bedre beskyttelse af særlige arter og sikring af gode muligheder for naturoplevelser i kommunen.

Jeg vil opfordre til, at man stemmer på en kandidat, der taler om natur og vil prioritere den, på linje med andre vigtige områder som skoler, plejehjem og børnehaver.

Naturen har brug for stemmer i de kommende byråd. Kandidater og kommuner bør have en naturpolitik, på linje med alle de andre politikområder. Sæt kryds ved naturen og de kandidater, der vil arbejde for mere og bedre natur i din kommune.

Debatindlægget bringes i flere lokale medier landet over