Fugle til danskerne

mandag 5. november 2012 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
60.000 mennesker er kommet tæt på fuglene ved Dansk Ornitologisk Forenings ”Natur i Øjenhøjde”-arrangementer, skriver bladet Fugle og Natur.
Dansk Ornitologisk Forening (DOF) startede i 2010 ”Natur i Øjenhøjde” som et pilotprojekt. Projektet var og er inspireret af den engelske BirdLife-partner RSPB, som længe har brugt deres koncept ”Aren’t birds brilliant” til at vise fuglene frem for den engelske befolkning. Konceptet går ud på at vise spændende fugle frem i byer eller andre steder, hvor der færdes mange mennesker.

Nu er der efterhånden gået tre år, og masser af mennesker har fået mulighed for at se de danske fugle i øjnene. Der er blevet afholdt 90 Natur i Øjenhøjde-arrangementer, som har spændt bredt over deltagelse på lokale markeder og messer til landsdækkende arrangementer som ”Ørnens Dag”.

Omkring 60.000 gæster har besøgt et Natur i Øjenhøjde-arrangement i løbet af de første tre år, og flere end 150 ildsjæle fra DOF har været tilknyttet projektet. De har gjort en kæmpe indsats med at planlægge og afholde forskellige spændende arrangementer for de mange gæster. Her er nogle eksempler:

Ugler på Bornholm

I en skov i Rønne sad der i februar 2010 ikke mindre end 14 skovhornugler i det samme træ. DOF’s afdeling på Bornholm skyndte sig at sætte en annonce i den lokale avis og orienterede også DR Bornholm om det særlige syn. Den kommende weekend stod frivillige fra DOF klar til at vise uglerne frem i skoven, og hele 130 personer kiggede forbi i løbet af de to dage på trods af meget kort varsel.

Skestorke på Djævelø

Omkring 80 gæster dukkede op, da DOF Vestjylland i juli 2011 inviterede alle interesserede til at opleve skestorkene, der yngler på den kunstige ø Djævelø ud for Ringkøbing Havn. Arrangementet blev afholdt i samarbejde med den lokale avis Dagbladet Ringkøbing-Skjern, og de lokale ildsjæle fra DOF hjalp de mange gæster med at få skestorkene helt tæt på i de opstillede teleskoper.

Rørhøg over marked

På Kongskildemarkedet i september i år kunne gæsterne opleve mange forskellige fuglearter, og sidst på dagen fik de en fin afskedssalut fra en overflyvende rørhøg. Det var ildsjæle fra DOF Vestsjælland, der stillede op på markedet og hjalp de flere tusinde gæster til gode fugleoplevelser. På lokalafdelingens stand havde gæsterne også mulighed for at bygge deres egen fuglekasse og være med i konkurrencen ”Gæt en fugl”.

Yderligere oplysninger: Kommunikationsmedarbejder Tina Møller Wiberg, DOF 33283808