Pandion går i luften den 10. april

søndag 1. april 2012 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Efter påske får kernemedlemmer af DOF en helt ny slags magasin. Det kommer til at ligge på internettet og kommer til at kunne meget mere end et almindeligt papirmagasin.
Michael Aagaard
I DOF har vi i længere tid arbejdet på at udvikle et nyt feltornitologisk website af høj faglig og æstetisk klasse. Navnet på det nye magasin bliver Pandion. Magasinet går i luften den 10. april.

Pandion bliver ikke som et almindeligt trykt magasin. Pandion bliver noget anderledes. Det kommer til at indeholde artikler om sjældne fugle, feltbestemmelse, rejser, personportrætter, viden fra DOFbasen, nyheder fra DOF’s videnskabelige projekter og et væld af topaktuelle nationale og internationale nyheder. Fordi magasinet er digitalt, vil der også være mulighed for at lægge videoindslag på artiklerne, ligesom det får et stort fotoarkiv. Der bliver også muligt at søge i et arkiv af gamle artikler fra Fugle i Felten, få information fra det nye DOF Bird Message Service og skrive kommentarer til artiklerne. Alt dette bliver præsenteret, lige netop når det er produceret færdigt. Det hele bliver selvfølgelig præsenteret i en form, der prioriterer de æstetiske oplevelser med fugle meget højt.

Sidste udgave af Fugle i Felten
Det er ofte sådan, at når noget nyt kommer til, forsvinder noget gammelt. Sådan er det også denne gang. Når Pandion går i luften i starten af april, er det samtidig sidste gang, at det ene af DOFs to magasiner, Fugle i Felten, udkommer. Fugle og Natur fortsætter med at udkomme som altid. Det betyder dog ikke, at indholdet fra Fugle i Felten forsvinder. Pandion får den samme type indhold, bare med mange flere muligheder. Og gamle artikler fra Fugle i Felten kommer til at ligge i Pandions arkiv.

Pandion på iPad
Selvom det nye magasin kommer til at ligge på nettet, så behøver du ikke kun læse det nye magasin ved computeren. Pandion kan også læses både på smartphone og på tablet som for eksempel iPad. Har du sådan en, kan du læse Pandion i din lænestol, på terrassen, i felten eller hvor du plejer at læse bladet.

Få adgang til Pandion
Hvis du gerne vil have adgang til Pandion, skal du være kernemedlem. Er du allerede det, så får du adgangskode bag på den sidste udgave af Fugle I Felten, som du modtager i april. Er du ikke kernemedlem, men gerne vil have adgang til Pandion, skal du blive kernemedlem, eller opgradere dit eksisterende medlemskab ved at ringe til 33 28 38 00 eller skrive en mail til dof@dof.dk.