Borris Hede og Skjern Å

DOF Sydvestjylland, Ringkøbing-Skjern Kommune
LøRDAG 29. APRIL 2023
 KL. 07:00
 Fugletur/Begyndertur/Heldagstur/Turrapport

På Borris Hede kan vi forvente bl.a. Sortstrubet Bynkefugl og Vendehals, Krondyr og måske en Ulv!
I Skjern Enge masser af ande- og vadefugle, og begge steder flere arter af rovfugle.

Her i træktiden kan man desuden altid komme ud for overraskelser.

TILMELDING 

senest 27. april kl. 18 til Kim Mogensen, T: 4059 2244, M: kim.mogensen@mvb.netTURLEDER Kim Mogensen, 4059 2244 (kim.mogensen@mvb.net) og Per Fabricius, ()

KONTAKT Kim Mogensen, 4059 2244 (kim.mogensen@mvb.net)

MØDESTED 

P-pladsen ved Hovedbiblioteket, Nørregade 19, 6700 Esbjerg kl. 7.00

Alternativt: P-pladsen ved Borrislejren, Borriskrogvej 4, 6900 Skjern kl. 8.00GPS 55.9477, 8.66346
SE STORT KORT

TURRAPPORT

DOF Sydvest Jyllands tur til Skjern enge d.29 april 

En tur som var beregnet til at omfatte, mest Borris hede og lidt Skjern enge, men da heden var lukket på grund af militære aktiviteter, blev det til en tur rundt i Skjern enge. Der var en del afmeldinger da det ikke blev Borris hede, men 11 personer blev vi da. Kl 8.00 mødtes vi i Hestholm tårnet  Det var tørvejr, vekslende skydække og en kold frisk vind fra nordvest.

Måske det var vinden der gjorde at Hestholm søen og Vesterenge virkede ret fugletomt. Vi havde dog de første skestorke tæt på tårnet, gul vipstjert, fjordterne og grågæs blev set rigtig fint, ellers kun lidt ænder på lang afstand. Det blev besluttet at se nye områder i engene, så første stop blev i Skaven, med udkik til øen Højesande, der var en del skestorke omkring øen, de yngler på øen. Ellers blev der brugt noget tid på småfugle i bevoksningen omkring jagthytterne. Der var gang i fuglesangen, for nogen årets første gærdesanger og rødstjert. Videre derfra til fugle udstillingen på Gl.Botoftevej, vi havde to agerhøns på vejen dertil.

Kaffen blev nydt i læ af bygningerne, med udsigt over mod Lønborg gård, en gammel havørn kredsede en stund over gården. Efter kaffen gik vi ned til åen ved trækfærgerne, ikke mange fugle, men dog rørhøg, sortstrubet bynkefugl og lige inden vi kørte igen, to traner overflyvende. Turen videre til Skænken sø, der var  skuffende fugltomt på vandet, rørhøg og fine rørspurve blev det til. 

Frokost i sol og nogenlunde læ gav fornyede kræfter til at fortsætte jagten på nogle fugle.

Vi gjorde holdt ved pumpestation øst, en lang og meget hullet grusvej derud, men fin udsigt over åen og engen med mange små søer, som normalt kan rumme en del ænder. Men bare ikke i dag, tre rastende og fire forbi flyvende tinksmede redde det lidt. Videre til næste punk, Lundenæs med udsigt over engene der, også bemærkelsesværdigt tomt. En blå kærhøg hun på lidt lang afstand, fik jaget en flok krikænder på vingerne.

Afslutning ved Fiskens hus, med en kop kaffe og toilet besøg.

Enighed om at det havde været en god dag. 

Hilsen Åge