DOF UNG får ny frontfigur: Vi skal tilbyde fællesskabet om fuglene

mandag 28. december 2020
Nina Yasmin Ali overtager posten som forperson for DOF UNG. Vækstlaget af unge frivillige i DOF er i fremgang. Det skal fortsætte, og samarbejdet med unge i udlandet skal øges, siger Nina Yasmin Ali.
af Anton Gundersen Lihn

Nina Yasmin Ali DOF UNG foto Daniel Palm Eskildsen 16 9Nina Yasmin Ali med andre unge DOF'ere på kaffersejler/gråsejler-twitch ved Vejby i Nordsjælland. Denne dag fik DOF Ungs nye forperson tre nye SU-kryds på bare én dag blandt andet også Lille Gulben ved Klydesøen på  Vestamager, fortæller hun. Foto: Daniel Palm Eskildsen.

DOF UNG har ved udvalgets første kampvalg nogensinde valgt ny forperson fra begyndelsen af det nye år.

Valget faldt på Nina Yasmin Ali til at stå i front for de unge i Dansk Ornitologisk Forening.

- Jeg brænder for det her med fuglene, så det er spændende at få muligheden. Jeg føler mig ny i forhold til de erfarne, så jeg er lidt ydmyg omkring det. Men jeg er ikke nervøs med det hold, jeg har bag mig. Det er et virkelig stærkt hold, der er i udvalget nu. Der er både mænd, kvinder, nogen der har været der længe og nogen nye. Det er godt og blandet, men alle med det tilfælles, at vi elsker fugle og gerne vil dele det med andre, siger Nina Yasmin Ali.

I løbet af de seneste år har DOF UNG oplevet en stigende interesse. På udvalgets fugleture er der for eksempel sket en fordobling af deltagerantallet i løbet af de seneste fem år.

Den øgede interesse har også faciliteret et stort engagement hos de unge frivillige i organisationen. Senest kom det store engagement til udtryk ved valget af den nye forperson. For første gang var der nemlig to kandidater til posten som forperson i DOF UNG. Udover Nina Yasmin Ali stillede også Joakim Matthiessen op til valget.

DOF UNG skal tilbyde et fællesskab

Ifølge nyvalgte Nina Yasmin Ali er det vigtigt, at fremgangen fortsætter, og at der er plads til alle i DOF UNG.

- Det betyder meget for mig, at vi tilbyder et fællesskab for unge med samme interesser. Nogle kan godt lide at se på fugle alene, men det er mit indtryk, at de fleste ofte sidder alene i en skoleklasse med interessen for at se på fugle. Det er her, DOF UNG kommer ind i billedet og kan tilbyde et fællesskab om interessen for fuglene. Derfor er det vigtigt, at så mange som muligt kender til DOF UNG, siger hun.

Samtidig ønsker Nina Yasmin Ali et øget samarbejde med unge fugleentusiaster i udlandet. I første omgang i Sverige, hvor hun selv har slået sine folder som ringmærker og skabt kontakter i Falsterbo på Sveriges sydspids.

- Når tingene vender tilbage til normalen og grænserne bliver åbnet, så vil jeg gerne have mere samarbejde med blandt andet de svenske ungdomsornitologer, som vi egentlig skulle have lavet en ørnetur sammen med i marts, men som måtte aflyses, da landet lukkede ned. Måske skal vi også lave en fælles forårslejr, hvor vi kunne mødes i Skagen, siger Nina Yasmin Ali.

- Udlandsture vil vi gerne have flere af. Det har længe været en drøm for flere i udvalget. Vi havde en tur til Bulgarien planlagt her til efteråret, som også måtte aflyses. Men der kan vi forhåbentlig tage revanche næste år, siger hun.

Afgående formand: Mange nye kræfter er klar

Nina Yasmin Ali er uddannet biolog og har siddet i DOF UNG i lidt over et år. Hendes yndlingsfugl er mursejler. Det er nemlig lyden af sommer, når der kommer hvinende mursejlere flyvende forbi, siger hun. Yndlingsvinterfuglen er en silkehale.

Nina Yasmin Ali DOF UNG foto Victor JohansenDet betyder meget for mig, at vi tilbyder et fællesskab for unge med samme interesser, siger Nina Yasmin Ali om sit kommende arbejde som forperson for DOF UNG. Foto: Victor Johansen.

Nina Yasmin Ali overtager tillidsposten i DOF UNG fra afgående forperson, Anders Odd Wulff Nielsen, der takker af efter 8 år i udvalget og 2 år som forperson.

- Jeg har virkelig nydt at være med i DOF UNG. Det, jeg er mest glad for, er fremgangen i deltagere på vores ture. Det er fedt. Og det fortæller jo bare, at vi har gjort et eller andet rigtigt, siger Anders Odd Wulff Nielsen.

- Der har også været en ret fin udskiftning i selve udvalget de seneste par år. Der er kommet en masse nye kræfter til, der har rigtig meget gåpåmod. Så nu jeg synes jeg, at det var på sin plads at give posten videre. De nye er klar til at føre DOF UNG videre, siger han.

DOF UNG består fra første januar af 11 medlemmer, der blandt andet arrangerer ture for de unge medlemmer i DOF mellem 12 og 26 år. DOF UNG varetager også de unges interesser i resten af DOF.

DOF UNG afholder fire møder om året. Det aktuelle valg af ny forperson skete på udvalgsmødet den 29. november.

Læs mere om DOF UNG og følg DOF UNG på facebook.