Medlemmernes dag ved Filsø

DOF Sydvestjylland, Varde Kommune
SøNDAG 9. MAJ 2021
 KL. 07:00 - 12:00
 Event/Turrapport

 

Kl 07.00: Vandretur i Porsmosen for at finde Blåhals, Fyrremejse mm.

Kl 09.30: Morgenkaffe og rundstykker i skolestuen i Ellipsen. 

Desværre er der ændringer i programmet, da jæger og opsynsmand Jørgen Andersen er blevet forhindret i at holde foredraget om dyrene ved Filsø. 

 

 

TILMELDING 

senest d. 06.05 til Karin Gustausen kgustausen@gmail.com Tlf. 2825 8786KONTAKT Karin Gustausen, 2825 8786 (kgustausen@gmail.com)

MØDESTED 

Filsø Ellipsen, Kærgårdvej 14b, 6854 HenneGPS 55.7027, 8.20797
SE STORT KORT

TURRAPPORT

Medlemmernes Dag 2021 med undertitlen Blåhals-tur, blev slet ikke som forventet. 
Trods mange dage med regn og iskold vind blev der markant omskiftning i vejret.  En varmfront fra syd var kommet ind i løbet af natten, og vi 15 deltagere klarede hele turen i lunt tørvejr gennem vandpytterne.

Sven og jeg har ofte, på vores transekttælling i området, talt om, at andre også burde opleve en tidlig morgen ved Porsmose Hede med op til 10 syngende hanner af Blåhals og lige så mange Løvsangere syngende om ørerne på os.
Ikke en eneste Blåhals ville vise sig eller synge for os. Et par Fyrremejser kunne vi høre, men trods lang ventetid, kom de heller ikke inden for synsfeltet. 
Til gengæld kunne der høres mange Løvsangere fra alle retninger og Skægmejser var der ved Storeholmtårnet.
Ved slutningen af turen kom endelig det store gennembrud, der reddede dagen. Broget Fluesnapper, han og hun. Hannen sad endda og poserede for os i længere tid. 
Et få dage gammelt lam var også med til at forskønne dagen.

Efter turen fik vi brunch i skolestuen ved Ellipsen. Det flotte lokale huser en udstoppet Havørn, Isfugl, Mårhund og Odder. Altsammen fugle og dyr, man kan møde ved Filsø.
Det var planen, at jæger og opsynsmand Jørgen Andersen skulle have fortalt om krondyrene og regulering af mårhund og mink ved Filsø. Desværre var Jørgen blevet forhindret på grund af sygdom. Vi må have ham til gode til en anden gang.