2000 danskere kiggede efter ørne i vintervejret

torsdag 11. marts 2010 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
I søndags spejdede næsten 2000 danskere efter havørne og kongeørne, da Dansk Ornitologisk Forening inviterede til Ørnens Dag. Det blev en dejlig dag med i alt 35 mægtige rovfugle
Tina Møller
Søndag den 7. marts inviterede Dansk Ornitologisk Forening hele Danmarks befolkning til at opleve de smukke havørne og kongeørne på 16 lokaliteter over hele landet. Omkring 2000 danskere deltog, og DOF’s frivillige rovfuglefolk gjorde deres bedste for at give gæsterne en positiv oplevelse.

Trods den kolde vinter med sne, tilfrosne søer og sjap blev der i løbet af dagen set mindst 33 havørne på de 16 lokaliteter. Både på Nyord og ved Hasselø oplevede deltagerne hele 6 havørne – på Nyord endda på én gang – og ved Lille Vildmose Centeret var hovedattraktionen det lokale kongeørnepar.

Ved Avnø Naturcenter og Jyllinge Lystbådehavn var interessen særligt stor, og mellem 300 og 600 nysgerrige gæster dukkede op for at kigge efter de store vingefang i kikkerter eller de opstillede teleskoper.

Ørnens Dag blev arrangeret af DOF’s Projekt Ørn, der har til formål at beskytte den danske bestand af ørne, indsamle viden gennem overvågning og registrering samt formidle information om de imponerende rovfugle til befolkningen.

Ørnens Dag blev afholdt for femte år i træk.