Bæredygtige investeringer hjælper klima og biodiversitet

onsdag 3. februar 2021
DOF’s Klima- og biodiversitetsfond kan se frem til en donation, hver gang der investeres for minimum 200.000 kroner hos Merkur Andelskasse. En ny aftale skal give flere donationer og grønnere investeringer.
af Anton Gundersen Lihn

Pale mandible Aracari. . Francisco Sornoza 16 9Nogle af de skovområder, der bliver genoprettet med hjælp fra DOF's Klima- biodiversitetsfond, er blandt andet hjemsted for tukaner som denne med det engelske navn pale-mandibled aracari. Foto: Francisco Sornoza.

Når det regner på Merkur Andelskasse, så drypper det på DOF’s Klima- og biodiversitetsfond.

Dansk Ornitologisk Forening og Merkur Andelskasse har netop indgået en ny bæredygtig samarbejdsaftale. Hver gang, der investeres for mindst 200.000 kroner hos Merkur, vil banken donere et beløb til DOF’s Klima- og biodiversitetsfond.

- I DOF er vi glade for og stolte over Merkurs engagement i vores klima- og biodiversitetsarbejde. Det er herligt at se, at også virksomheder bidrager til reduktion af klimaændringerne, som vi i DOF kombinerer med naturgenopretning nogle af de steder i verden, hvor der er allerflest truede fuglearter og anden biodiversitet, siger ankermanden bag DOF’s klimafond, Hans Meltofte, som også er formand for DOF’s naturpolitiske udvalg.

- I Merkur Andelskasse arbejder vi hele tiden på at være på forkant med den bæredygtige udvikling. Vi står midt i en klimakrise, som også i høj grad påvirker biodiversiteten. Det kræver handling. Derfor vil vi gerne kombinere muligheden for at investere bæredygtigt og socialt ansvarligt med en donation fra Merkur til DOF’s Klima- og biodiversitetsfond, siger administrerende direktør i Merkur Andelskasse, Charlotte Skovgaard.

Halvdelen af kurtagen går til klimafond

Samarbejdsaftalen gælder foreløbigt de kommende tre måneder. Når Merkur Andelskasse modtager en investering i den periode, vil banken donere halvdelen af kurtageindtægterne til DOF’s Klima- og Biodiversitetsfond.

Kurtage er den betaling en bank tager for investeringen. Merkur giver altså halvdelen af sin indtægt ved investeringen til fonden. I Merkur er kurtagen cirka 0,5 procent, så ved en investering på 200.000 kroner donerer Merkur omkring 500 kroner til DOF’s Klima- og biodiversitetsfond.

Pengene i fonden bliver investeret i genrejsning af ødelagt tropisk skov. Genopretningen af skovene optager CO2 og bidrager samtidig til beskyttelsen af truede arter i nogle af verdens vigtigste naturområder.

DOF’s Klima- og biodiversitetsfond blev stiftet i 2008 af Dansk Ornitologisk Forening og har indtil nu støttet køb af syv områder i Ecuador og Den Dominikanske Republik i Caribien.

Yderligere oplysninger

Dansk Ornitologisk Forening (DOF)
Tlf. 33 28 38 00

Hans Meltofte, formand for DOF’s naturpolitiske udvalg
Tlf. 29 88 92 78