Rekorddonation til klimafond sikrer opkøb af vigtig tropisk skov

mandag 26. oktober 2020 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
DOF’s klimafond støtter opkøb og genopretning af 420 hektar vigtig skov i Ecuador efter en rekordstor donation fra biotekvirksomheden Gubra.
Af Anton Gundersen Lihn

152b2 Alex RosendahlMasketrogonen er en karakterfugl i bjergregnskove i Andesbjergene, og som overvejende frugtæder er den vigtig for spredningen af frø af mange af skovens træer – og dermed for regeneration af skoven. Foto: Alex Rosendahl.

Det er blevet muligt for DOF’s klimafond at støtte opkøbet og genopretningen af to af verdens vigtigste skovområder for truede fuglearter og biodiversitet i Ecuador.

Det skyldes en imponerende donation fra den danske biotekvirksomhed Gubra på 650.000 DKK.

- Det er en formidabel donation, der virkelig kan mærkes i arbejdet for at passe på de tropiske skove. Bjergskovene optager store mængder kulstof - omkring 5 ton CO2 per hektar per år under genopvæksten, og de har en helt uvurderlig biodiversitet og mange truede fuglearter. Vi sætter stor pris på, at Gubra har valgt at kompensere for deres CO2-udledning gennem DOF’s klimafond, siger ankermanden bag DOF’s klimafond, Hans Meltofte, som også er formand for DOF’s naturpolitiske udvalg.

Donation kompenserer for klimabelastning

I Gubra er der stort fokus på at bidrage til en bæredygtig udvikling, og virksomheden har blandt andet som et af sine mål at være CO2-negative. Derfor var en donation til DOF’s klimafond en oplagt mulighed for at kompensere for virksomhedens klimabelastning.

- Klima- og biodiversitetskriserne er nogle af de mest presserende problemstillinger i verden, og der er behov for at gøre noget nu og agere hurtigt. Det kommer til at koste, og det er vi indstillet på. Vi håber samtidig, at vi med denne donation kan inspirere andre virksomheder til at foretage lignende tiltag, siger medejer og medstifter af Gubra Niels Vrang.

Pengene fra Gubra går til at støtte to forskellige projekter med naturbeskyttelse og -genopretning i Ecuador. Helt specifikt opkøb af et område til udvidelse af reservatet Buenaventura og et område i Intag-Toisán Important Bird Area.

Kombinerer klimahjælp og naturbeskyttelse

Foruden bidraget fra Gubra, støtter DOF’s klimafond opkøbene med et tilsvarende beløb fra allerede indsamlede midler, der ligesom to private donationer fra New Zealand og USA dobles op af den amerikanske Rain Forest Trust.

Med opkøbene af ødelagt tropeskov kombinerer DOF’s klimafond CO2-optag med beskyttelsen af flere globalt truede fuglearter, der ikke findes andre steder, og beskyttelse af truet biodiversitet helt generelt.

DOF’s Klimafond blev stiftet i 2008. Indtil nu har fonden støttet opkøb af tre områder med degraderet tågeskov i Ecuador og et tilsvarende område med degraderet skov i forbindelse med en eksisterende nationalpark i Den Dominikanske Republik i Caribien.

Yderligere information:

Hans Meltofte, formand for DOF’s naturpolitiske udvalg.
Tlf. 29 88 92 78

Niels Vrang, medejer og medstifter af Gubra
Tlf. 31 52 26 51