På denne side finder du seneste nyt fra Navnegruppen (NAG)

Typisk vil dette være de seneste navnevedtagelser, altså dem som netop er vedtaget på det seneste møde.

Der kan også være tale om taksonomiske informationer kontra navnearbejdet, idet disse ting ikke kan skilles ad når ”nye” arter skal have et navn, eller en nybeskrevet art publiceret i et af de internationale tidsskrifter skal have navn. NAG kan i disse tilfælde bruge sådanne opståede ting til at henvende sig til ”brugerne” af fuglenavne og spørge om bud på et godt navn, eller høre om holdninger til et navn NAG er blevet enige om. Kommentér på Navnegruppens e-mail adresse.

Hvis en ny art for Vestpalæarktisk dukker op, vil NAG kigge på om den i forvejen har fået et navn eller er blandt dem der p.t. endnu ikke er navngivet. Hvis det første er tilfældet lægges navnet hurtigt ud på denne side til orientering, i modsat fald vil gruppen på førstkommende møde eller pr. mail/telefon blive enige om et navn og lægge dette ud til høring.

Hold øje med denne side, hvis du vil være opdateret eller have mulighed for at få indflydelse på navnene.

Navnegruppen søger hjælp

I forbindelse med et arbejde vedrørende en ordbog over videnskabelige fuglenavne søger Navnegruppen hjælp. Ud fra nuværende og tidligere systematiske lister har vi trukket alle (af os) kendte slægts-, familie-, arts- og underartsnavne frem, hvorefter vi har forsøgt at forklare betydningen af ordene. Det er lykkedes ved langt hovedparten, men vi mangler stadig en god del. Alle opslagsordene er fundet, men et langvarigt arbejde med at finpudse, kontrollere og efterkontrollere opslagene venter.

Vi har her på DOF’s hjemmeside lagt resultatet af det første bogstav A frem som et eksempel på ordbogens opbygning. Herunder på de følgende ca 40 sider kan der ses en liste med ord, som stadig mangler en forklaring. Og her er det Navnegruppen søger hjælp. Har man forslag (evt. med kilder) til en forklaring, vil vi være meget glade for at modtage dem på en mail til Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den.

Når ordbogen er færdig – forhåbentlig indenfor et års tid, den er på nuværende tidspunkt på ca. 650 sider A4 – vil den i lighed med Navnebogen forsøgt både at blive udgivet som bog og lagt ud på nettet på DOF’s hjemmeside.

Mange hilsener
Svend Rønnest
Sekretær for Navnegruppen.