FSUlogoKursus i træktælling for danske fuglestationer 5.-7. oktober 2018 på Gedser Fuglestation

Læs om, hvordan det første kursus gik!

Kurset henvender sig til ornitologer, som ønsker at udføre træktælling for Skagen, Blåvand eller Gedser Fuglestation. Både erfarne og mindre erfarne kan deltage.

Kursets indhold:

  • "Feltbestemmelse af lommer, lappedykkere og kjover med fokus på fjernbestemmelse". Klaus Malling Olsen gennemgår kendetegn ved foredrag og i felten.
  • "Fra notesbog til DOFbasen". Bo Kayser holder indlæg om, hvad der skal til, for at tællernes noter indtastet i DOFbasen kan bruges ved senere bearbejdning.
  • "Hovedet på bloggen".  Ole Friis Larsen holder oplæg om at skrive blogindlæg.
  • "Arbejdet på fuglestationer". Simon Siggaard Christiansen fortæller ud fra sine erfaringer fra bl.a. Ottenby og Skagen.

Der forventes af blive afholdt en kort individuel træktæling først og sidst i kurset med indtastning i DOFbasen. Det kan være sjovt for deltagerne. Og vi kan bruge det til at gøre de næste kurser bedre. 

Deltagerne vil blive indkvarteret på Gedser Fuglestation. Mad er inkludet. Vi forventer at mødes sidst på dagen fredag og tage afsted søndag eftermiddag.

Der vil være sædvanlig fuglestationshygge og fuglekigning ind imellem de andre aktiviteter.

Flere detaljer om kurset kommer i løbet af sommeren, men vi hører meget gerne fra dig allerede nu, hvis du er interesseret i at deltage.

Vi forventer at kurset bliver gratis for ornitologer, der forventer som minimum at ville lave træktælling et par uger for en af de tre fuglestationer de kommende år. Der kan være op til omkring 10 deltagere. Deltagerne vil blive udvalgt ud fra Fuglestationsudvalgets vurdering af behovet for træktællere.  

Hvis du at tilmelding dig eller har spørgsmål, kan du kontakte den kursusansvarlige, som er Ole Friis Larsen, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den. , telefon 4091 8071, eller Bo Kayser, Denne e-mail adresse bliver beskyttet mod spambots. Du skal have JavaScript aktiveret for at vise den., telefon 5134 6278.

Traektaellingskursus2018