Nyhedsoversigt

         


Europas fuglekiggere tager fællesbillede af fugletræk

torsdag 28. september 2023
Efterårstrækket er netop nu på sit højeste og derfor samles fuglekiggere over hele Europa i weekenden til årets største fuglekiggerdag. Der bliver talt mange millioner trækfugle, som danner et stort fælles øjebliksbillede af det europæiske fugletræk. Besøg de danske fuglestationer i Gedser, Blåvand og Skagen og vær med til Euro Birdwatch.

Fuglenes Dag med sang på morgenkvisten

mandag 15. maj 2023
Foråret har ikke just været mildt i år, snarere køligt og blæsende. Det har dog ikke fået fuglene til at dæmpe deres sang, og søndag den 28. maj kulminerer forårets fuglesang på Fuglenes Dag arrangeret af Dansk Ornitologisk Forening (DOF) BirdLife.

Gode tider for Danmarks smukkeste fugl: Den flyvende juvel, isfuglen, er i fremgang

onsdag 18. december 2019
På trods af sit navn har isfuglen svært ved at overleve lange perioder med frost, der lægger låg på den lille spydfiskers spisekamre. Derfor er udsigten til flere milde, grønne vintre vand på isfuglens mølle. Den eksotiske isfugl har de senere år bredt sig til det meste af landet.

Droslerne er over os: Højsæson for hvinende stemmer fra nattehimlen

torsdag 17. oktober 2019
Vindrosler i titusindvis flyver i denne tid hen over hovedet på os i ly af efterårets mørke nætter. Særligt på stille, disede aftener kan man høre droslernes lyse stemmer trænge igennem den mørke himmel.

Sjældne rovfugle fra stepperne på strejftog til Danmark

torsdag 12. september 2019
De seneste uger er der set steppehøge på træk mange steder i Danmark, og i weekenden blev et rekordstort antal på 13 noteret over Stevns i løbet af få timer. De elegante rovfugle fra de store vidder mod øst er blevet mere almindelige i Skandinavien og Nordvesteuropa de seneste årtier. Arten yngler nu i Sverige og Finland.

Trækkende ørne fisker fra Skagen til Gedser i september

torsdag 5. september 2019
I begyndelsen af september kulminerer trækket af skandinaviske fiskeørne på vej gennem Danmark. Da kan man overalt i landet være heldig at opleve ørne fange fisk i søer, moser, fjorde og vige. Fiskeørnen er en mesterfisker med en fast kurs mod Afrika.

Invasion af unge aftenfalke fra Østeuropa rammer Danmark

torsdag 29. august 2019
Netop nu flyver ekstraordinært mange aftenfalke fra østlige yngleområder nordpå for at jage guldsmede og græshopper. I Sydsverige og Polen er der set mange aftenfalke på det seneste, og Danmark har også flere på besøg. Hvis vejret fortsætter med lune vinde fra syd og øst, vil flere aftenfalke sandsynligvis kunne ses en lang række steder i Danmark de næste dage.

Rekordstor flok af skestorke i sø ved Vadehavet

torsdag 29. august 2019
I disse sensommerdage kan der dagligt ses større ansamlinger af skestorke i Sneum Digesø syd for Esbjerg. For få dage siden blev der talt 324 skestorke, der rastede ved søen. For få årtier siden var skestorken i Danmark en sjælden fugl, der kun blev set fåtalligt hvert år. Se video af skestork nederst.

Sjælden rosenstær slår alle rekorder i Danmark

torsdag 7. juni 2018
Den sjældne rosenstær har invaderet Europa og har slået alle rekorder i Danmark de senere uger. Arten er set på en halv snes kystnære lokaliteter. Formentlig har mangel på føde i steppe- og græsområder, hvor rosenstæren yngler i kolonier, tvunget flokkevis af fugle på langfart mod lande omkring Middelhavet.

Tre nye fuglearter i Danmark: Forsinket forår blev til hit-forår

onsdag 2. maj 2018
Fugle-entusiaster jubler. Et varmt pust af sommer fra Syden og en navigationsfejl hos en sibirisk trækfugl gav den danske fuglefauna et hattrick med de tre ekstreme sjældenheder lille sejler, snefinke og gulbrynet værling set på bare 12 dage i april. Gulbrynet værling holdt endda 1. maj i Skagen, og den er her formentlig endnu.

1   |  2  |  3  |  4     NÆSTE