Nyhedsoversigt

         


Glenter analyseret hos Danmarks Fødevareforskning

torsdag 23. juni 2005
Fredag den 15. april 2005 fandt en skovgæst en død rød glente i Borrevejle Skov der ligger ved Lindholm Gods syd for Roskilde Fjord. Kort tid efter blev en anden glente fundet død i en skov ved Tørring - nu foreligger resultaterne af giftundersøgelserne.

19 par skestorke yngler i Danmark

mandag 13. juni 2005
Trods en våd og kølig maj og forsommer vil den tropiske skestork få cirka 40 unger på vingerne i år i Danmark oplyser Dansk Ornitologisk Forening

Sorte udsigter for den hvide stork

tirsdag 3. maj 2005
Dårligt vejr på begge storkens hovedtrækveje har forsinket fuglene på deres rejse mod nord. Måske har Europas storke også haft problemer i deres afrikanske vinterkvarterer. Summa summarum: der er lagt op til et magert storkeår i 2005, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.

Én kejser og flere konger i Skagen

torsdag 28. april 2005
Den seneste uges hårde vind fra øst har presset rekordstore antal af trækkende rovfugle ud til Nordvesteuropas vestkyst, oplyser DOF. Den seneste uge har budt på 1 kejserørn, 1 lille skrigeørn, 3 kongeørne og en rekord med 6 havørne på én dag. Desuden er 159 fiskeørne på bare tre dage trukket ud over havet fra Skagen og 3 sjældne steppehøge er set

Sangsvaner i medvind

torsdag 31. marts 2005
I disse dage er der afgang mod nordøst for cirka 40.000 sangsvaner, der har holdt vinter i Danmark. Fuglene er magre efter en måned med sne og hård frost, og trækket er næsten to uger forsinket. Svanerne flyver helst, så de har medvind på deres rejse.

Påskeøsten gav masser af traner

tirsdag 29. marts 2005
Allerede før påske lovede Dansk Ornitologisk Forening, at der ville blive mulighed for at se traner over det østlige Danmark. Det kom til at holde stik og det kan vi takke vejrfænomenet påskeøsten for.

FORRIGE     1  |  2  |  3  |   4