Nyhedsoversigt
Stormsvale rejste med skib over Nordatlantentirsdag 1. november 2005En nødstedt stor stormsvale var passager på et tankskib fra Canada til Nordjylland, hvor den kom i pleje hos Dyrenes Beskyttelse. Nu er den næsten altid søstærke stormsvale tilbage på oceanerne, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Alke i lange baner har rundet Skagenonsdag 26. oktober 2005Et usædvanligt koncentreret træk på omkring 30.000 alke trak i løbet af få dage forbi EU's spids mod nordøst, Grenen. Havfuglene er i disse dage på vej mod deres vitale vinterkvarterer i Kattegat, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Boom af søkonger ved Blåvandmandag 24. oktober 2005Danmarks største forekomst af de kun stærestore søkonger fløj langs Vestkysten med Blåvand om bagbord i weekenden, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. I løbet af få timer blev der lørdag noteret 6.525 søkonger.Fra Tanzania til Thy for at se på fugletorsdag 20. oktober 2005Dansk Ornitologisk Forening underviser afrikanere i at gøre fuglekiggeri folkeligt og fornøjeligt Kratluskere til træf i Thytorsdag 20. oktober 2005Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.Første nat i det fri er farligstmandag 10. oktober 2005Forskeren Peter Sunde har fundet ud af, hvad unge natugler dør af, når de forlader deres trygge hjem, oplyser DOF. Ræve, duehøge og musvåger er uglernes største fjender. Og så er det farligere at være en ung natugle om sommeren end om foråret.Ruser er dødsfælder for småfugletirsdag 4. oktober 2005Fiskeredskaber, der hænger til tørre har tusindvis af fugle på deres samvittighed, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En fjordfisker opfordrer ruseejere til ikke kun at sætte odderriste i deres redskaber. Også fugleriste. Russiske sangfugle på afvejetirsdag 4. oktober 2005De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.
onsdag 26. oktober 2005
Et usædvanligt koncentreret træk på omkring 30.000 alke trak i løbet af få dage forbi EU's spids mod nordøst, Grenen. Havfuglene er i disse dage på vej mod deres vitale vinterkvarterer i Kattegat, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
Boom af søkonger ved Blåvandmandag 24. oktober 2005Danmarks største forekomst af de kun stærestore søkonger fløj langs Vestkysten med Blåvand om bagbord i weekenden, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. I løbet af få timer blev der lørdag noteret 6.525 søkonger.Fra Tanzania til Thy for at se på fugletorsdag 20. oktober 2005Dansk Ornitologisk Forening underviser afrikanere i at gøre fuglekiggeri folkeligt og fornøjeligt Kratluskere til træf i Thytorsdag 20. oktober 2005Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.Første nat i det fri er farligstmandag 10. oktober 2005Forskeren Peter Sunde har fundet ud af, hvad unge natugler dør af, når de forlader deres trygge hjem, oplyser DOF. Ræve, duehøge og musvåger er uglernes største fjender. Og så er det farligere at være en ung natugle om sommeren end om foråret.Ruser er dødsfælder for småfugletirsdag 4. oktober 2005Fiskeredskaber, der hænger til tørre har tusindvis af fugle på deres samvittighed, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En fjordfisker opfordrer ruseejere til ikke kun at sætte odderriste i deres redskaber. Også fugleriste. Russiske sangfugle på afvejetirsdag 4. oktober 2005De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.
torsdag 20. oktober 2005
Dansk Ornitologisk Forening underviser afrikanere i at gøre fuglekiggeri folkeligt og fornøjeligt
Kratluskere til træf i Thytorsdag 20. oktober 2005Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.Første nat i det fri er farligstmandag 10. oktober 2005Forskeren Peter Sunde har fundet ud af, hvad unge natugler dør af, når de forlader deres trygge hjem, oplyser DOF. Ræve, duehøge og musvåger er uglernes største fjender. Og så er det farligere at være en ung natugle om sommeren end om foråret.Ruser er dødsfælder for småfugletirsdag 4. oktober 2005Fiskeredskaber, der hænger til tørre har tusindvis af fugle på deres samvittighed, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En fjordfisker opfordrer ruseejere til ikke kun at sætte odderriste i deres redskaber. Også fugleriste. Russiske sangfugle på afvejetirsdag 4. oktober 2005De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.
mandag 10. oktober 2005
Forskeren Peter Sunde har fundet ud af, hvad unge natugler dør af, når de forlader deres trygge hjem, oplyser DOF. Ræve, duehøge og musvåger er uglernes største fjender. Og så er det farligere at være en ung natugle om sommeren end om foråret.
Ruser er dødsfælder for småfugletirsdag 4. oktober 2005Fiskeredskaber, der hænger til tørre har tusindvis af fugle på deres samvittighed, oplyser Dansk Ornitologisk Forening. En fjordfisker opfordrer ruseejere til ikke kun at sætte odderriste i deres redskaber. Også fugleriste. Russiske sangfugle på afvejetirsdag 4. oktober 2005De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.
tirsdag 4. oktober 2005
De seneste uger er der i Danmark set adskillige hvidbrynede løvsangere fra Rusland, oplyser DOF. De små sangere burde være på vej mod deres vinterkvarterer i Sydøstasien, men er i stedet fløjet mod Vesteuropa. Formentlig vil de bukke under på havet i løbet af efteråret
Arktiske dykænder truet af klimaændringermandag 26. september 2005Varmere klima kan ændre yngleområderne for sortænder og fløjlsænder så radikalt, at bestandene på få år risikerer at blive voldsomt reduceret, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.Ederfuglen er dykket - også i antalmandag 26. september 2005Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.
mandag 26. september 2005
Danmark er fra naturens hånd en stormagt i dykænder. Vores lavvandede farvande hører til de vigtigste spisekamre og vinterkvarterer for flere arter. Men for den talrigeste dykand, ederfuglen, er fede årtier blevet afløst af magre år, oplyser Dansk Ornitologisk Forening og DMU.