Lærke fra Mellemøsten set første gang i Danmark

tirsdag 3. januar 2006 Bemærk! Dette er en ældre nyhed!
Flere end 200 feltornitologer besøgte tirsdag 3. januar fra morgenstunden Staunings Ø ved Ølsemagle Revle i Køge Bugt for at opleve en østlig kalanderlærke. Den sjældne lærke er kun konstateret i Vesteuropa knap en snes gange, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
Jan Skriver
En ny fugl er i denne uge blevet føjet til listen over fuglearter set i Danmark. Østlig kalanderlærke hedder den.

Så lærken er allerede kommet i år, om end det er en ekstrem sjælden en af slagsen.

Tirsdag 3. januar stimlede mindst 200 feltornitologer fra nær og fjern sammen for på tæt hold at opleve den østlige kalanderlærke, der holder til på Staunings Ø ved Ølsemagle Revle i Køge Bugt.

Arten er kun konstateret i Vesteuropa knap en snes gange tidligere.
Den sjældne lærke blev fundet i området på årets første dag, og mandag 2. januar kunne godt et dusin ornitologer konstatere, at den fortsat holdt til ved Ølsemagle Revle nord for Køge.

Via Dansk Ornitologisk Forenings meldetjeneste, DOFcall, er fuglefolk over det ganske land lige siden blevet varslet om den sjældne gæst, som formentlig fortsat befinder sig i området.
Den østlige kalanderlærke har sine nærmeste levesteder i Tyrkiet. Den er vidt udbredt og lokalt almindelig i den centrale og østlige del af Tyrkiet og i Mellemøsten.

Kalanderlærken er en smule større end vores almindelige sanglærke. Den har et stort trekantet næb, der er gult på undersiden, og så er den karakteristisk med sine sorte brystpletter og en bred, hvid øjenbrynsstribe, som er med til at give den et lidt bistert udtryk.

Den sjældne lærke, som i disse dage søger føde i opskyllet på den snedækkede og frosne sandstrand i Køge Bugt, er en lidt buttet lærke med kort hale og trekantede vinger. Den er ganske karakteristisk i sin hoppende lærkeflugt.

Læs om østlig kalanderlærke på:

www.netfugl.dk

Yderligere oplysninger, DOF.