Nyhedsoversigt
Ørnens Dag d. 19. februartorsdag 16. februar 2006Dansk Ornitologisk Forenings landsdækkende ørnetælling viser, at der netop nu er mindst 120 havørne i Danmark. Søndag d. 19. februar er udnævnt til Ørnens Dag, hvor DOF viser ørnene frem over hele landet.Flere havørne i Danmarktorsdag 9. februar 2006Danmark kan forvente 75 havørnereder i løbet af 30 år, viser ny undersøgelse fra Dansk Ornitologisk Forening. Det vil skabe store oplevelser for alle naturelskere.Svaner sparer energi ved at blunde på isentirsdag 31. januar 2006En passiv svane på isen har det godt. Den er bare gået over på et energispare-program og har ikke brug for ekstra foder på grund af en måned eller to med frost. At fodre ænder og svaner kan skade mere end det gavner, oplyser Dansk Ornitologisk ForeningDanske vinterfugle skal tællestirsdag 20. december 2005Er det godt at være gærdesmutte og kradser krisen blandt krager? Dansk Ornitologisk Forening (DOF) vil de næste uger tage pulsen på vinterens fugleliv ved hjælp af tællinger over hele landet.Jagtfalke jager i Danmarktirsdag 6. december 2005I reservatet Nyord ved Møn og ved Bøvling Klit i Vestjylland kan der i denne tid ses ungfugle af verdens største falk, jagtfalken. Rovfuglene er ofte set på Fugleværnsfondens arealer, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Fyraften for kragefugleonsdag 2. november 2005I de mørke måneder præsenterer krager, alliker og råger hver aften en af naturens fascinerende forestillinger, når de forvandler særligt udvalgte skove til sovesale. Ved Furesøens bred findes en af scenerne for forestillingen, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Kratluskere til træf i Thytorsdag 20. oktober 2005Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.Minkene hærger i sumpfuglenes forjættede landtirsdag 6. september 2005Det undslupne amerikanske pelsdyr har kolonier af hættemåger og sortterner på samvittigheden i Danmarks måske vigtigste fuglereservat, Vejlerne Mindeord om Benny Gensbøl, Næstvedtirsdag 2. august 2005Lørdag den 30. juli døde Benny Gensbøl. Han var en af de fornemste repræsentanter for dansk ornitologi og en fremragende fuglebogsforfatter og naturformidler. Benny Gensbøl var gennem 15 år næstformand for Dansk Ornitologisk Forening og blev i 2004 udnævnt til æresmedlem.Verdens værste værteronsdag 8. juni 2005Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.
torsdag 9. februar 2006
Danmark kan forvente 75 havørnereder i løbet af 30 år, viser ny undersøgelse fra Dansk Ornitologisk Forening. Det vil skabe store oplevelser for alle naturelskere.
Svaner sparer energi ved at blunde på isentirsdag 31. januar 2006En passiv svane på isen har det godt. Den er bare gået over på et energispare-program og har ikke brug for ekstra foder på grund af en måned eller to med frost. At fodre ænder og svaner kan skade mere end det gavner, oplyser Dansk Ornitologisk ForeningDanske vinterfugle skal tællestirsdag 20. december 2005Er det godt at være gærdesmutte og kradser krisen blandt krager? Dansk Ornitologisk Forening (DOF) vil de næste uger tage pulsen på vinterens fugleliv ved hjælp af tællinger over hele landet.Jagtfalke jager i Danmarktirsdag 6. december 2005I reservatet Nyord ved Møn og ved Bøvling Klit i Vestjylland kan der i denne tid ses ungfugle af verdens største falk, jagtfalken. Rovfuglene er ofte set på Fugleværnsfondens arealer, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Fyraften for kragefugleonsdag 2. november 2005I de mørke måneder præsenterer krager, alliker og råger hver aften en af naturens fascinerende forestillinger, når de forvandler særligt udvalgte skove til sovesale. Ved Furesøens bred findes en af scenerne for forestillingen, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Kratluskere til træf i Thytorsdag 20. oktober 2005Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.Minkene hærger i sumpfuglenes forjættede landtirsdag 6. september 2005Det undslupne amerikanske pelsdyr har kolonier af hættemåger og sortterner på samvittigheden i Danmarks måske vigtigste fuglereservat, Vejlerne Mindeord om Benny Gensbøl, Næstvedtirsdag 2. august 2005Lørdag den 30. juli døde Benny Gensbøl. Han var en af de fornemste repræsentanter for dansk ornitologi og en fremragende fuglebogsforfatter og naturformidler. Benny Gensbøl var gennem 15 år næstformand for Dansk Ornitologisk Forening og blev i 2004 udnævnt til æresmedlem.Verdens værste værteronsdag 8. juni 2005Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.
tirsdag 20. december 2005
Er det godt at være gærdesmutte og kradser krisen blandt krager? Dansk Ornitologisk Forening (DOF) vil de næste uger tage pulsen på vinterens fugleliv ved hjælp af tællinger over hele landet.
Jagtfalke jager i Danmarktirsdag 6. december 2005I reservatet Nyord ved Møn og ved Bøvling Klit i Vestjylland kan der i denne tid ses ungfugle af verdens største falk, jagtfalken. Rovfuglene er ofte set på Fugleværnsfondens arealer, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Fyraften for kragefugleonsdag 2. november 2005I de mørke måneder præsenterer krager, alliker og råger hver aften en af naturens fascinerende forestillinger, når de forvandler særligt udvalgte skove til sovesale. Ved Furesøens bred findes en af scenerne for forestillingen, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.Kratluskere til træf i Thytorsdag 20. oktober 2005Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.Minkene hærger i sumpfuglenes forjættede landtirsdag 6. september 2005Det undslupne amerikanske pelsdyr har kolonier af hættemåger og sortterner på samvittigheden i Danmarks måske vigtigste fuglereservat, Vejlerne Mindeord om Benny Gensbøl, Næstvedtirsdag 2. august 2005Lørdag den 30. juli døde Benny Gensbøl. Han var en af de fornemste repræsentanter for dansk ornitologi og en fremragende fuglebogsforfatter og naturformidler. Benny Gensbøl var gennem 15 år næstformand for Dansk Ornitologisk Forening og blev i 2004 udnævnt til æresmedlem.Verdens værste værteronsdag 8. juni 2005Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.
onsdag 2. november 2005
I de mørke måneder præsenterer krager, alliker og råger hver aften en af naturens fascinerende forestillinger, når de forvandler særligt udvalgte skove til sovesale. Ved Furesøens bred findes en af scenerne for forestillingen, oplyser Dansk Ornitologisk Forening.
Kratluskere til træf i Thytorsdag 20. oktober 2005Fuglerige krat fra Bulbjerg over Hanstholm til Agger Tange er i denne uge mandsopdækket af feltornitologer på udkig efter sjældne fugle, oplyser DOF. Drømmen er at finde en rubinnattergal eller en sibirisk drossel.Minkene hærger i sumpfuglenes forjættede landtirsdag 6. september 2005Det undslupne amerikanske pelsdyr har kolonier af hættemåger og sortterner på samvittigheden i Danmarks måske vigtigste fuglereservat, Vejlerne Mindeord om Benny Gensbøl, Næstvedtirsdag 2. august 2005Lørdag den 30. juli døde Benny Gensbøl. Han var en af de fornemste repræsentanter for dansk ornitologi og en fremragende fuglebogsforfatter og naturformidler. Benny Gensbøl var gennem 15 år næstformand for Dansk Ornitologisk Forening og blev i 2004 udnævnt til æresmedlem.Verdens værste værteronsdag 8. juni 2005Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.
tirsdag 6. september 2005
Det undslupne amerikanske pelsdyr har kolonier af hættemåger og sortterner på samvittigheden i Danmarks måske vigtigste fuglereservat, Vejlerne
Mindeord om Benny Gensbøl, Næstvedtirsdag 2. august 2005Lørdag den 30. juli døde Benny Gensbøl. Han var en af de fornemste repræsentanter for dansk ornitologi og en fremragende fuglebogsforfatter og naturformidler. Benny Gensbøl var gennem 15 år næstformand for Dansk Ornitologisk Forening og blev i 2004 udnævnt til æresmedlem.Verdens værste værteronsdag 8. juni 2005Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.
onsdag 8. juni 2005
Tidens tendens går i retning af øget modvilje mod svaler, der bygger reder på vores huse og som nødvendigvis må klatte med passende mellemrum. Nymodens viceværter tolererer end ikke svineri fra vores mindste medskabninger. Vi risikerer at opdrage vores børn til fjender af naturen, frygter biolog i Dansk Ornitologisk Forening.