Nyhedsoversigt

         


EU´s redningsplan for naturen i landbrugslandet er annulleret

fredag 26. april 2024
Tre grønne organisationer kræver handling, efter Europa-Parlamentet i går stemte for en straksafvikling af de 4 % udyrkede arealer, der ellers skulle have skabt hårdt tiltrængte åndehuller for de vilde dyr i det danske landbrugsland.

Trækfugle er ankommet tidligere fra vinterkvarterer i Afrika

fredag 26. april 2024
En bølge af varme fra syd sendte for få uger siden ørkensand fra Sahara langt mod nord i Europa. Varmebølgen gav flere trækfugle medvind fra deres vinterkvarterer i Afrika. DOF BirdLifes spontantællinger af fugle viser, at flere insektædende arter dette forår er tidligt på færde i vores natur.

Jo vådere, jo 'vibere': Vådt forår giver håb om flere vibepar

tirsdag 23. april 2024
Det skorter ikke på våde lavninger i landskabet efter måneder med rekordstore mængder af nedbør. Men selv om vilkårene tilsyneladende er vibevenlige derude i det åbne land, mangler der viber til at etablere sig. Efter årtiers nedtur er vibebestanden så ringe, at der ikke just står potentielle ynglefugle parat til at danne par.

Europa-Parlamentets partier får point efter deres indsats på natur- og miljøfronten

onsdag 17. april 2024
Hvis partierne i Europa-Parlamentet de seneste fem år har stemt til fordel for klima, natur og miljø kan de få maksimumpoint 100 på et scorekort, som er udarbejdet af BirdLife International sammen med fire andre europæiske miljøorganisationer. DOF BirdLife er med i initiativet, hvor de folkevalgte får point efter deres naturvenlige indsats.

Havørnens livretter afsløret af ØrneTV

tirsdag 16. april 2024
Nordeuropas største rovfugl er både til fugl og til fisk. Det er dog ganske få arter, som udgør havørnens hovedmenu. Ornitologen Lars Ulrich Rasmussen har gennemset hundreder af timers optagelser fra tre ynglesæsoner med unger i reden ved Hyllekrog på Lolland for at dokumentere, hvad ørnene lever af.

Bianca i Blåvand forsker i menneskers mentale sundhed i samspil med fugle

fredag 12. april 2024
Fugle, frisk havluft og natur ad libitum er medicin for både sjæl og legeme, mener Bianca Svendsen, der er ved at belyse naturens betydning for menneskers mentale sundhed. Det gør hun blandt andet med afsæt i fuglekiggeri og ringmærkning på Blåvand Fuglestation.

Trolderier i søer og fjorde

torsdag 11. april 2024
Flokke af troldænder kan om foråret opleves i mange søer og beskyttede fjordområder særligt i den østlige del af Danmark. Dykænderne hviler efter nattens fourageringstogter i nabolagets havområder, hvor de dykker efter snegle og muslinger. Snart trækker vintergæsterne mod yngleområder i Sverige, Finland og videre mod øst, mens vores hjemlige ynglefugle går på rede.

Vis hensyn og sæt fuglene først

torsdag 4. april 2024
Vejen til god naturmoral og færdsel i det fri tæt på fuglene bør altid gå gennem omtanke og respekt. DOF BirdLife har nedfældet 7 fuglevenlige råd til fugleturen.

Lille ugle, stor beskyttelse: Naturstyrelsen har indført adgangsforbud i skov med ynglende spurveugler

torsdag 4. april 2024
Europas mindste ugleart, spurveuglen, yngler med kun et par i Danmark. For at sikre de sjældne ugler fred og ro til at yngle i Gludsted Plantage i Midtjylland har Naturstyrelsen Søhøjlandet forbudt færdsel i yngleområdet. Forbuddet gælder frem til og med 15. juli 2024.

Nedtur for dykand: En tredjedel af Danmarks ynglende ederfugle er forsvundet på 10 år

torsdag 4. april 2024
Den danske ynglebestand af ederfugle toppede i årene 1990-2010 med op imod 25.500 ynglepar. Siden da er bestanden faldet med 32 procent, så den seneste nationale tælling i 2020 viste højst 17.500 rugende hunner. Fødemangel, sygdomme og prædation fra havørne er blandt årsagerne til tilbagegangen.

1  |  2  |  3  |  ...  |  212     NÆSTE