Nyhedsoversigt
Nyt naturfænomen i Jylland: Traner stimler sammen i jyske sovesale torsdag 22. oktober 2020I efteråret 2020 er der i Jylland observeret adskillige overnatningspladser for hundredvis af traner. Mens det tusindtallige træk af skandinaviske traner går over Østdanmark, holder et stigende antal flokke af indfødte danske traner til i hovedlandet.
Danmarks største fugleundersøgelse nogensinde udkommer som bogmandag 19. oktober 202010 år undervejs, knap 1500 deltagere og hundredtusindvis af observationer. DOFs tredje og hidtil mest omfattende kortlægning af Danmarks ynglefugle er et af Danmarks største citizen science-projekter, og det udkommer i dag som et storslået og tungt fugleatlas på svimlende 840 sider.Mere vand i marsken gav straks flere engfuglefredag 16. oktober 2020En højere vandstand i Margrethe Kog Syd har ført til ny ynglesucces hos engens trængte vadefugle i dele af Danmarks største sammenhængende engområde. Resultaterne er opløftende og et skridt i den rigtige retning, men fuglelivet i hele marsklandet trænger til et løft i kraft af vådere enge, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF).Høgeuglen har forsøgt at yngle i Danmarkonsdag 14. oktober 2020Ekstreme mængder af nedbør i det tidlige forår spolerede sandsynligvis et par høgeuglers ynglesucces i et østsjællandsk skovområde. Normalt hører høgeuglen de store skandinaviske og russiske skove til, og ugleparret på Sjælland var en ornitologisk sensation. Nu krydser ornitologer fingre for, at høgeuglerne forsøger igen i 2021. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) har sat redekasser op til uglerne i skoven.Københavns Kommune ødelægger unik adgang til guldgrube af biodiversitet midt i byenmandag 12. oktober 2020Byggeriet på Amager Fælled er ikke bare ødelæggelse af vigtig natur. Det er også et enormt tab af bynær natur, man sjældent ser andre steder, mener DOF.Netfugl 2.0 trækker i yngledragten og leverer nyheder fra feltentorsdag 8. oktober 2020Den nye opdatering af Netfugl 2.0 giver læsestof til mange timer, nyheder fra den feltornitologiske verden og et nyt design.Vadefugle til tælling: Vibe, hjejle og storspove skal skrives i mandtaltorsdag 8. oktober 2020Bestandene af tre trængte arter af vadefugle i Europa skal tælles i 18 lande i Europa den kommende weekendKnarand i fremgang: Ændernes grå eminence har mangedoblet sin bestand i Danmarktirsdag 6. oktober 2020Klimaændringer er med til at sende knaranden fra sine kerneområder i syd nordpå til danske vådområder. For årtier siden var arten yderst fåtallig i Danmark. I dag er den udbredt i alle landets kystområder.Ny DOF-undersøgelse: Fredet område overrendt af løse hundefredag 2. oktober 2020Trods en stor hundeskov som nabo til Melby Overdrev i Nordsjælland, har DOF’s medlemmer registreret mange løse hunde i et af Danmarks mest unikke naturområder.Millionstøtte til nyt fugleområde i Tøndermarskentorsdag 1. oktober 2020Vild natur og et vandfyldt fugleområde er sidegevinsterne ved Tøndermarskens nye klimaprojekt, der netop har modtaget 41 millioner kroner fra EU. Det er et formidabelt projekt, som vi glæder os til at følge, siger DOF BirdLife.
mandag 19. oktober 2020
10 år undervejs, knap 1500 deltagere og hundredtusindvis af observationer. DOFs tredje og hidtil mest omfattende kortlægning af Danmarks ynglefugle er et af Danmarks største citizen science-projekter, og det udkommer i dag som et storslået og tungt fugleatlas på svimlende 840 sider.
Mere vand i marsken gav straks flere engfuglefredag 16. oktober 2020En højere vandstand i Margrethe Kog Syd har ført til ny ynglesucces hos engens trængte vadefugle i dele af Danmarks største sammenhængende engområde. Resultaterne er opløftende og et skridt i den rigtige retning, men fuglelivet i hele marsklandet trænger til et løft i kraft af vådere enge, mener Dansk Ornitologisk Forening (DOF).Høgeuglen har forsøgt at yngle i Danmarkonsdag 14. oktober 2020Ekstreme mængder af nedbør i det tidlige forår spolerede sandsynligvis et par høgeuglers ynglesucces i et østsjællandsk skovområde. Normalt hører høgeuglen de store skandinaviske og russiske skove til, og ugleparret på Sjælland var en ornitologisk sensation. Nu krydser ornitologer fingre for, at høgeuglerne forsøger igen i 2021. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) har sat redekasser op til uglerne i skoven.Københavns Kommune ødelægger unik adgang til guldgrube af biodiversitet midt i byenmandag 12. oktober 2020Byggeriet på Amager Fælled er ikke bare ødelæggelse af vigtig natur. Det er også et enormt tab af bynær natur, man sjældent ser andre steder, mener DOF.Netfugl 2.0 trækker i yngledragten og leverer nyheder fra feltentorsdag 8. oktober 2020Den nye opdatering af Netfugl 2.0 giver læsestof til mange timer, nyheder fra den feltornitologiske verden og et nyt design.Vadefugle til tælling: Vibe, hjejle og storspove skal skrives i mandtaltorsdag 8. oktober 2020Bestandene af tre trængte arter af vadefugle i Europa skal tælles i 18 lande i Europa den kommende weekendKnarand i fremgang: Ændernes grå eminence har mangedoblet sin bestand i Danmarktirsdag 6. oktober 2020Klimaændringer er med til at sende knaranden fra sine kerneområder i syd nordpå til danske vådområder. For årtier siden var arten yderst fåtallig i Danmark. I dag er den udbredt i alle landets kystområder.Ny DOF-undersøgelse: Fredet område overrendt af løse hundefredag 2. oktober 2020Trods en stor hundeskov som nabo til Melby Overdrev i Nordsjælland, har DOF’s medlemmer registreret mange løse hunde i et af Danmarks mest unikke naturområder.Millionstøtte til nyt fugleområde i Tøndermarskentorsdag 1. oktober 2020Vild natur og et vandfyldt fugleområde er sidegevinsterne ved Tøndermarskens nye klimaprojekt, der netop har modtaget 41 millioner kroner fra EU. Det er et formidabelt projekt, som vi glæder os til at følge, siger DOF BirdLife.
onsdag 14. oktober 2020
Ekstreme mængder af nedbør i det tidlige forår spolerede sandsynligvis et par høgeuglers ynglesucces i et østsjællandsk skovområde. Normalt hører høgeuglen de store skandinaviske og russiske skove til, og ugleparret på Sjælland var en ornitologisk sensation. Nu krydser ornitologer fingre for, at høgeuglerne forsøger igen i 2021. Dansk Ornitologisk Forening (DOF) har sat redekasser op til uglerne i skoven.
Københavns Kommune ødelægger unik adgang til guldgrube af biodiversitet midt i byenmandag 12. oktober 2020Byggeriet på Amager Fælled er ikke bare ødelæggelse af vigtig natur. Det er også et enormt tab af bynær natur, man sjældent ser andre steder, mener DOF.Netfugl 2.0 trækker i yngledragten og leverer nyheder fra feltentorsdag 8. oktober 2020Den nye opdatering af Netfugl 2.0 giver læsestof til mange timer, nyheder fra den feltornitologiske verden og et nyt design.Vadefugle til tælling: Vibe, hjejle og storspove skal skrives i mandtaltorsdag 8. oktober 2020Bestandene af tre trængte arter af vadefugle i Europa skal tælles i 18 lande i Europa den kommende weekendKnarand i fremgang: Ændernes grå eminence har mangedoblet sin bestand i Danmarktirsdag 6. oktober 2020Klimaændringer er med til at sende knaranden fra sine kerneområder i syd nordpå til danske vådområder. For årtier siden var arten yderst fåtallig i Danmark. I dag er den udbredt i alle landets kystområder.Ny DOF-undersøgelse: Fredet område overrendt af løse hundefredag 2. oktober 2020Trods en stor hundeskov som nabo til Melby Overdrev i Nordsjælland, har DOF’s medlemmer registreret mange løse hunde i et af Danmarks mest unikke naturområder.Millionstøtte til nyt fugleområde i Tøndermarskentorsdag 1. oktober 2020Vild natur og et vandfyldt fugleområde er sidegevinsterne ved Tøndermarskens nye klimaprojekt, der netop har modtaget 41 millioner kroner fra EU. Det er et formidabelt projekt, som vi glæder os til at følge, siger DOF BirdLife.
torsdag 8. oktober 2020
Den nye opdatering af Netfugl 2.0 giver læsestof til mange timer, nyheder fra den feltornitologiske verden og et nyt design.
Vadefugle til tælling: Vibe, hjejle og storspove skal skrives i mandtaltorsdag 8. oktober 2020Bestandene af tre trængte arter af vadefugle i Europa skal tælles i 18 lande i Europa den kommende weekendKnarand i fremgang: Ændernes grå eminence har mangedoblet sin bestand i Danmarktirsdag 6. oktober 2020Klimaændringer er med til at sende knaranden fra sine kerneområder i syd nordpå til danske vådområder. For årtier siden var arten yderst fåtallig i Danmark. I dag er den udbredt i alle landets kystområder.Ny DOF-undersøgelse: Fredet område overrendt af løse hundefredag 2. oktober 2020Trods en stor hundeskov som nabo til Melby Overdrev i Nordsjælland, har DOF’s medlemmer registreret mange løse hunde i et af Danmarks mest unikke naturområder.Millionstøtte til nyt fugleområde i Tøndermarskentorsdag 1. oktober 2020Vild natur og et vandfyldt fugleområde er sidegevinsterne ved Tøndermarskens nye klimaprojekt, der netop har modtaget 41 millioner kroner fra EU. Det er et formidabelt projekt, som vi glæder os til at følge, siger DOF BirdLife.
tirsdag 6. oktober 2020
Klimaændringer er med til at sende knaranden fra sine kerneområder i syd nordpå til danske vådområder. For årtier siden var arten yderst fåtallig i Danmark. I dag er den udbredt i alle landets kystområder.
Ny DOF-undersøgelse: Fredet område overrendt af løse hundefredag 2. oktober 2020Trods en stor hundeskov som nabo til Melby Overdrev i Nordsjælland, har DOF’s medlemmer registreret mange løse hunde i et af Danmarks mest unikke naturområder.Millionstøtte til nyt fugleområde i Tøndermarskentorsdag 1. oktober 2020Vild natur og et vandfyldt fugleområde er sidegevinsterne ved Tøndermarskens nye klimaprojekt, der netop har modtaget 41 millioner kroner fra EU. Det er et formidabelt projekt, som vi glæder os til at følge, siger DOF BirdLife.
torsdag 1. oktober 2020
Vild natur og et vandfyldt fugleområde er sidegevinsterne ved Tøndermarskens nye klimaprojekt, der netop har modtaget 41 millioner kroner fra EU. Det er et formidabelt projekt, som vi glæder os til at følge, siger DOF BirdLife.