Nyhedsoversigt
Lær om Danmarks fugle i efterårsferien: Nyt website skal gøre danskerne til fuglekenderemandag 17. oktober 2022Naturen er et mekka for fantastiske ture i efterårsferien, og så er det en oplagt mulighed for at lære fuglene bedre at kende. Netop nu præsenterer Dansk Ornitologisk Forening websitet ’Danmarks Fugle’, med beskrivelser, højaktuelle data og flotte fotos af mere end 300 danske fuglearter. Det er læring og ny viden for alle fra nybegynderen til nørden.Højsæson for lyse himmelske stemmer i nattens mørketorsdag 13. oktober 2022I ly af efterårets nætter trækker vindrosler i titusindvis i disse uger hen over hovedet på os. Særligt på stille aftener med dis eller tåge kan man høre droslernes stemmer tegne usynlige streger på den mørke himmel.GUIDE: Skal du se fugletræk: Her er tre ting at være opmærksom påmandag 10. oktober 2022Oplev det imponerende efterårstræk. Her er en vejledning til at få trækfugle i kikkerten, når du er ude i efterårslandet.17 organisationer kræver naturlov efter valgettirsdag 4. oktober 2022Hvis naturens tilbagegang skal vendes, kræver det en naturlov. Sådan lyder meldingen fra 17 organisationer forud for den kommende valgkamp.Trækfugle og fuglekiggere trodsede regn og ruskmandag 3. oktober 202210.842 trækfugle flød forbi på luftstrømmene ved Skagen og Gedser, da der lørdag var inviteret til EuroBirdwatch.Tæt på halvdelen af verdens fuglearter er i tilbagegangonsdag 28. september 2022Hver ottende fugleart er truet globalt, viser ny rapport. Det er uhyggelig læsning, men der er også mulighed for at vende udviklingen. Det går lidt bedre for de danske fugle, men også her er der i høj grad plads til forbedring.Hele Europa tæller fugle: Oplev tusindvis af fugle i Skagen og Gedseronsdag 28. september 2022Fuglestationerne i Skagen og Gedser byder indenfor til et af Europas største fuglekiggerevents - EuroBirdwatch. Tusindvis af birdere fra hele Europa mødes første weekend i oktober i 33 lande for at se de millioner af trækfugle, der kommer forbi deltagernes kikkerter.Udsigt til flyttedag for diget: Fjord og eng skal forenes til gavn for knortegæs og engfuglemandag 19. september 2022Fuglelivet og fjordens miljø med bølgende ålegræs vil få et løft, når et dige langs Mariager Fjord efter planen flyttes ind i landet, så højvander kan komme og gå og skabe nye strandenge.Frygt for fugleinfluenza i frugtbar falkebestandtirsdag 13. september 2022Denne sommer er mindst 35 vandrefalkeunger fløjet fra rederne i den danske ynglebestand, der tilsyneladende har fundet et niveau på omkring 15 ynglepar med succes.Skestorke talt fra drone af frygt for sultne sølvmågertirsdag 6. september 2022I en tid, hvor Danmarks sølvmåger fattes føde af foderrester fra minkindustrien, kan det være risikabelt at yngle i tæt naboskab med de store måger. Derfor er de største danske kolonier af skestorke i år blevet talt ved hjælp af drone, så de sjældne ynglefugle ikke er blevet forstyrret væk fra æg og små unger med efterfølgende risiko for mågeangreb.
torsdag 13. oktober 2022
I ly af efterårets nætter trækker vindrosler i titusindvis i disse uger hen over hovedet på os. Særligt på stille aftener med dis eller tåge kan man høre droslernes stemmer tegne usynlige streger på den mørke himmel.
GUIDE: Skal du se fugletræk: Her er tre ting at være opmærksom påmandag 10. oktober 2022Oplev det imponerende efterårstræk. Her er en vejledning til at få trækfugle i kikkerten, når du er ude i efterårslandet.17 organisationer kræver naturlov efter valgettirsdag 4. oktober 2022Hvis naturens tilbagegang skal vendes, kræver det en naturlov. Sådan lyder meldingen fra 17 organisationer forud for den kommende valgkamp.Trækfugle og fuglekiggere trodsede regn og ruskmandag 3. oktober 202210.842 trækfugle flød forbi på luftstrømmene ved Skagen og Gedser, da der lørdag var inviteret til EuroBirdwatch.Tæt på halvdelen af verdens fuglearter er i tilbagegangonsdag 28. september 2022Hver ottende fugleart er truet globalt, viser ny rapport. Det er uhyggelig læsning, men der er også mulighed for at vende udviklingen. Det går lidt bedre for de danske fugle, men også her er der i høj grad plads til forbedring.Hele Europa tæller fugle: Oplev tusindvis af fugle i Skagen og Gedseronsdag 28. september 2022Fuglestationerne i Skagen og Gedser byder indenfor til et af Europas største fuglekiggerevents - EuroBirdwatch. Tusindvis af birdere fra hele Europa mødes første weekend i oktober i 33 lande for at se de millioner af trækfugle, der kommer forbi deltagernes kikkerter.Udsigt til flyttedag for diget: Fjord og eng skal forenes til gavn for knortegæs og engfuglemandag 19. september 2022Fuglelivet og fjordens miljø med bølgende ålegræs vil få et løft, når et dige langs Mariager Fjord efter planen flyttes ind i landet, så højvander kan komme og gå og skabe nye strandenge.Frygt for fugleinfluenza i frugtbar falkebestandtirsdag 13. september 2022Denne sommer er mindst 35 vandrefalkeunger fløjet fra rederne i den danske ynglebestand, der tilsyneladende har fundet et niveau på omkring 15 ynglepar med succes.Skestorke talt fra drone af frygt for sultne sølvmågertirsdag 6. september 2022I en tid, hvor Danmarks sølvmåger fattes føde af foderrester fra minkindustrien, kan det være risikabelt at yngle i tæt naboskab med de store måger. Derfor er de største danske kolonier af skestorke i år blevet talt ved hjælp af drone, så de sjældne ynglefugle ikke er blevet forstyrret væk fra æg og små unger med efterfølgende risiko for mågeangreb.
tirsdag 4. oktober 2022
Hvis naturens tilbagegang skal vendes, kræver det en naturlov. Sådan lyder meldingen fra 17 organisationer forud for den kommende valgkamp.
Trækfugle og fuglekiggere trodsede regn og ruskmandag 3. oktober 202210.842 trækfugle flød forbi på luftstrømmene ved Skagen og Gedser, da der lørdag var inviteret til EuroBirdwatch.Tæt på halvdelen af verdens fuglearter er i tilbagegangonsdag 28. september 2022Hver ottende fugleart er truet globalt, viser ny rapport. Det er uhyggelig læsning, men der er også mulighed for at vende udviklingen. Det går lidt bedre for de danske fugle, men også her er der i høj grad plads til forbedring.Hele Europa tæller fugle: Oplev tusindvis af fugle i Skagen og Gedseronsdag 28. september 2022Fuglestationerne i Skagen og Gedser byder indenfor til et af Europas største fuglekiggerevents - EuroBirdwatch. Tusindvis af birdere fra hele Europa mødes første weekend i oktober i 33 lande for at se de millioner af trækfugle, der kommer forbi deltagernes kikkerter.Udsigt til flyttedag for diget: Fjord og eng skal forenes til gavn for knortegæs og engfuglemandag 19. september 2022Fuglelivet og fjordens miljø med bølgende ålegræs vil få et løft, når et dige langs Mariager Fjord efter planen flyttes ind i landet, så højvander kan komme og gå og skabe nye strandenge.Frygt for fugleinfluenza i frugtbar falkebestandtirsdag 13. september 2022Denne sommer er mindst 35 vandrefalkeunger fløjet fra rederne i den danske ynglebestand, der tilsyneladende har fundet et niveau på omkring 15 ynglepar med succes.Skestorke talt fra drone af frygt for sultne sølvmågertirsdag 6. september 2022I en tid, hvor Danmarks sølvmåger fattes føde af foderrester fra minkindustrien, kan det være risikabelt at yngle i tæt naboskab med de store måger. Derfor er de største danske kolonier af skestorke i år blevet talt ved hjælp af drone, så de sjældne ynglefugle ikke er blevet forstyrret væk fra æg og små unger med efterfølgende risiko for mågeangreb.
onsdag 28. september 2022
Hver ottende fugleart er truet globalt, viser ny rapport. Det er uhyggelig læsning, men der er også mulighed for at vende udviklingen. Det går lidt bedre for de danske fugle, men også her er der i høj grad plads til forbedring.
Hele Europa tæller fugle: Oplev tusindvis af fugle i Skagen og Gedseronsdag 28. september 2022Fuglestationerne i Skagen og Gedser byder indenfor til et af Europas største fuglekiggerevents - EuroBirdwatch. Tusindvis af birdere fra hele Europa mødes første weekend i oktober i 33 lande for at se de millioner af trækfugle, der kommer forbi deltagernes kikkerter.Udsigt til flyttedag for diget: Fjord og eng skal forenes til gavn for knortegæs og engfuglemandag 19. september 2022Fuglelivet og fjordens miljø med bølgende ålegræs vil få et løft, når et dige langs Mariager Fjord efter planen flyttes ind i landet, så højvander kan komme og gå og skabe nye strandenge.Frygt for fugleinfluenza i frugtbar falkebestandtirsdag 13. september 2022Denne sommer er mindst 35 vandrefalkeunger fløjet fra rederne i den danske ynglebestand, der tilsyneladende har fundet et niveau på omkring 15 ynglepar med succes.Skestorke talt fra drone af frygt for sultne sølvmågertirsdag 6. september 2022I en tid, hvor Danmarks sølvmåger fattes føde af foderrester fra minkindustrien, kan det være risikabelt at yngle i tæt naboskab med de store måger. Derfor er de største danske kolonier af skestorke i år blevet talt ved hjælp af drone, så de sjældne ynglefugle ikke er blevet forstyrret væk fra æg og små unger med efterfølgende risiko for mågeangreb.
mandag 19. september 2022
Fuglelivet og fjordens miljø med bølgende ålegræs vil få et løft, når et dige langs Mariager Fjord efter planen flyttes ind i landet, så højvander kan komme og gå og skabe nye strandenge.
Frygt for fugleinfluenza i frugtbar falkebestandtirsdag 13. september 2022Denne sommer er mindst 35 vandrefalkeunger fløjet fra rederne i den danske ynglebestand, der tilsyneladende har fundet et niveau på omkring 15 ynglepar med succes.Skestorke talt fra drone af frygt for sultne sølvmågertirsdag 6. september 2022I en tid, hvor Danmarks sølvmåger fattes føde af foderrester fra minkindustrien, kan det være risikabelt at yngle i tæt naboskab med de store måger. Derfor er de største danske kolonier af skestorke i år blevet talt ved hjælp af drone, så de sjældne ynglefugle ikke er blevet forstyrret væk fra æg og små unger med efterfølgende risiko for mågeangreb.
tirsdag 6. september 2022
I en tid, hvor Danmarks sølvmåger fattes føde af foderrester fra minkindustrien, kan det være risikabelt at yngle i tæt naboskab med de store måger. Derfor er de største danske kolonier af skestorke i år blevet talt ved hjælp af drone, så de sjældne ynglefugle ikke er blevet forstyrret væk fra æg og små unger med efterfølgende risiko for mågeangreb.